Följ med oss till Wordpress

Första stora förändringen i TheNerdCrews historia: Vi flyttar över till en ny bloggsida.
Och allt detta händer under tiden som SnEaiD sitter och spelar Dark Souls och gottar sig ;)

SpJ satt med den nya sidan hela kvällen igår och nu är vi beredda att bjuda in er.
Det är fortfarande grejer kvar att fixa men det kommer allt efter hand.

Är ni taggade inför TNC 2.0? KLICKA HÄR OCH JOINA OSS ONCE AGAIN!

 

, Ninjabob


På väg till jobb

När man vaknar och inser att man försovit sig pga ett nytt projekt vi håller på med thenerdcrew så är första känslan blääää. Men när man sen tittar ut genom fönstret och ser att det e faktiskt ett ganska så härligt väder ut, då blir dagen bättre genast. Vad passar då bättre på färden till jobb än tv-spelsmusik. I mina lurar denna morgon spelades låtar från Mega Man, Duck Tales, Breath of Fire 3, Super Mario bros 3. Glädjen spred sig i kroppen och man blev på bra humör. Brukar ni läsare också lyssna på tvspels musik på väg till jobb? Om inte, så prova det! Man blir lite så där extra glad när man hör sina favorit låtar.

// Dags för jobb!! SpJ over and out.


Mer tvspelsmusik åt folket

Mitt intresse för tvspelsmusik har inte varit så stort som när jag lärt känna mina pågar.
De har spelat så mycket härlig musik och nu sitter man här. Ett år senare. HOOKED!

Vi har ju suttit en del med SFxTK den senaste tiden och musiken i det spelet är fantastiskt!
Idag hittade jag äntligen soundtracket. Ni kan ju tänka er hur glad jag är nu. Wiiie!


 

, Ninjabob


Bättre förr?

Jag snacka lite skit med min arbetskamrat Mange under skiftbytet idag. Han visste inte riktigt vad han va sugen på för spel och ville ha tips. -Last Story verkar bra tyckte han men fick ge upp det ganska snabbt då han inte har en Wii.

Men Dark Souls då? frågade jag lite retsammt fast jag redan visste svaret. (Mange kör helst på easy och gillar inte att förlora eller dö i spel, denna märkliga man)

Inne på det spåret kom vi på att han borde spela vidare på Skyrim. Och så börjarde vi prata om ett gammalt riddarespel som va så sanslöst snyggt och tecknat men som vi inte mindes namnet på riktigt.

Det heter Moonstone och fanns till Amiga. Det må ha varit ngt av det snyggaste just då. Tittar vi på det idag, not so much. Men charmigt e det!

/SnEaiD

 


Wonderboy och Oboy

Måndagstristes... ååååh, suck.
Efter att ha vaknat och känt hur livet suger vill ja helst bara gräva ner mig i en grop, hälla över med för starkt blandad Oboy, ett sugrör i munnen och invänta helgen. SkitMåndag!

Så skulle det kunna kännas om det inte vore för mina fina vänner och det att jag har haft en riktigt härlig långhelg! Motion, god mat, sol och spelhäng på kvällarna gör att man kan inte annat än vara tacksam för allt :P
Så även om 4 arbetspass väntar mig inne i gruvan när ni andra gottar er i solen så e allt ändå kanon.

Och det som fick mig att dra lite extra på smilbanden denna morgon va en nyhet på loading.se om att en drös med Segaspel ska komma ut på liven! Där den största pärlan lätt är Monster World Collection!


För en knapp 90-lapp får jag WonderBoy in Monster Land, in Monster World och Monster World IV (som endast funnit i Japan innan). Och detta kommer redan på Onsdag.


Det bästa av Wonderboy spelen är tyvärr inte med i samlingen.


Hur jag ska ha tid med dessa vet jag inte. Men det löser sig! Efter att ha delat ut 2-3 knockmackor för mycket i Street Fighter X Tekken och stupat 326 ggr i DarkSouls så kan det va skönt att klämma in ett litet retro äventyr ;)

Så kom igen nu din jävla skitMåndag, give me your best shot!
/SnEaiD

Spelklassiker önskat av SpJ

"Kan man börja morgonen på ett bättre sätt än ett spelklassikeravsnitt
önskat av...MIG? Näpp!" - Sms från SpJ

Som vi skrev förra veckan så önskade SpJ tema till spelklassiker. Nu ligger det avsnittet uppe.
Ni får klicka in här och lyssna på det. Själv ska jag lyssna på det när jag kör till jobbet.



, Ninjabob

Mini fighnight

Ikväll blev det en mini fightnight och sista matchen för kvällen blev mellan SnEaiD och SpJ efter att alla hade gått ;). Och då kan det sluta såhär.


Jag är ändå nöjd med kvällens fighter eftersom jag känner att jag börjar bli rätt hyffsad ändå med en lånad arcade sticka.

/ SpJ

Sequence ute i solen

Inte är det bara tvspel som gäller för oss i TheNerdCrew.

Nu när det är så fint väder så får man passa på att njuta. Så vi satte oss ute i solen och tog två matcher Sequence. Det blev ett lika. Vilket jag tycker är väldigt bra eftersom det var första gången jag spelade det, hehe.

, Ninjabob


Tompa Eldnäve överraskar

Som sagt så tog vi (Ninjabob, SnEaiD och Tompa) några matcher SFxTK imorse.
Och vi fick oss en jädrans chock när detta hände:



Tompa överraska oss rejält där. Sne satte nästan morgonkaffet i halsen. Shit alltså.

, Ninjabob

Morgongymnastik

Jag och Sarah börjar dagen med lite morgongymnastik mot Eldnäven. Lite terapi så här innan vi ska ut och gå en runda i solen ;)


Dagen vigd åt

Idag har det varit en riktig slappar dag som har gått åt till att spela lite Diablo 3 och lite Lost Odysse, jag han även klämma in ett bio besök där vi såg Dark Shadow med Johnny Depp.

Åter till spelen. Jag har spelat klart en mission på Diablo 3 och bankade skeleton kingen till smulor! Spelet i sig är väldigt kul och lättspelat för den icke inbitna. Grafiken och ljussättningarna är helt underbart snygga. Storyn är helt okej tycker jag med. Fastnade aldrig för Diablo 1 & 2 när det begav sig.

Ett annat spel som jag äng at lite tid på är Lost Odysse som är ett av två spel som släpptes av Hironobu Sakaguchi när han hade lämnar Square och Final Fantasy. Spelen heter Blue Dragon och Lost Odysse. Varpå det först nämnda är lite mer inriktat på yngre publik medans att det senare var inriktat på den lite äldre.

Lost Odysse är vad Final Fantasy på senare dagar borde varit. Karaktärerna är välgjorda och även miljöerna är super fina. Kartan är öppen och det känns verkligen som om det är detta jag saknat att spela på länge.

 

/SpJ

 


SnEaiD, en riktig badass

15 timmar in i spelet och han har fortfarande inte kommit någonstans.
Men lite mer mod har han iallafall skaffat sig. Kolla bara så badass han är.
(han dog under tiden jag skrev detta, hehe *suck*)

 

, Ninjabob


Lördagshumor


Rayman Origins till 3ds

Nu har jag äntligen fått testa på Rayman Origins till 3ds.

Jag och SnEaid spelade det tillsammans förra året när det kom ut på boxen. Då var jag helt betuttad i det. Känslan, musiken och alla underbara färger. Men till 3dsen blev jag faktiskt besviken. Känslan fanns inte där.

Det är fortfarande samma charmiga spel fast mindre charmigt. Man har inte riktigt fått med sig mysfaktorn i 3ds-versionen. Jag tyckte även att det kändes lite tungt i styrningen. Flöt inte alls på lika bra som på boxen.

För min del kommer det inte bli ett köp av det (när jag väl skaffat min 3ds då hehe). Det är ett mysigt spel. Men inte på en bärbar konsol.

, ninjabob, en bitter jävel!


Kvällens gaming

Nu jävlar! Fylld med energi efter ett bra träningspass och sugen på tvspel :P
Efter att jag va lite fast i Dark Souls så hittade jag till sist en stege i mörkert som tog mig ut till ljuset igen och öppnade upp nya vägar för mig. Ett spel som ger tillbaka så otroligt mycket till den envise ävetyrarnen! Det bara växer och växer :) Nu har jag 4 olika vägar att välja mellan varav det en stället är läskigt, det andra e omöjligt och dom andra 2 är dödliga. Vad ska jag välja?



Så risken är stor att det blir lite av det spelet ikväll efter en bit mat med Sarah. Sen har jag även ett sug efter ngra matcher SFxTK. Kanske att man hör av sig till Tompa eller SpJ?

NinjaBob snacka ngt om att hon ville testa Rayman Origins demot, som jag gjorde igår. Men det ska hon få berätta om senare.

Game on!



/SnEaiD

Musiktips en lördag

Igår så fick jag tips om ny härlig spelmusik. Musiken kommer från spelet VVVVVV.

Lyssnade lite snabbt på två låtar innan jag somnade och jag gillade det skarpt.
Sen så berättade även Hiro (som tipsade om det) att albumet finns på Spotify! :D
I'm hooked. Underbart mysig musik. Klicka här för att lyssna.

 

, Ninjabob (som sitter och lyssnar på Pppppp nu)

Inne en dag som denna?

Jag hoppas inte att ni sitter inne och spelar en solig och behaglig dag som denna (jodå, det går hur bra som helst ;) Ut med er i det sköna vädret och sug upp så mycket nu kan av energin bara!

Själv så sitter jag på min lilla uteplats och har testat Rayman Origins demot. Det e samma spel. Det visste jag. Men ville ändå prova hur det funkade bärbart. Och det funkade bra.
Bättre än 360 versionen är det dock inte. Och ska man ha det bärbart så tror jag mer på Vitan. Thats that.

Nu blir det mer plattform ute i solen! Hörde jag ngn ropa Maaariooo :P

/SnEaiD


Jag lever fortfarande!

Än e jag inte död! Kom och ta mig då era mother! Gahh, va säger jag?! Bäst att vara tyst.

/SnEaiD


Dark Souls = SFxTK

Godmorgon gamers!
Idag blir det en fin bit mat med pågarna Holm, Brossan och Eldnäven. Lunch-style! Brossan och Holm träffar jag gärna men med Tompa e det mer tveksamt. Han hade jag helst träffat med en knogmacka i ansiktet "SMÄCK!" så ligger han där på marken med sitt blonda hår och röda trikå. Hehe.

Men så e det. Jag e inne i ett "jag e dålig och blir ständigt besegrad"-mode för tillfället. Och det vet min vän om! Han hjälper faktiskt mig. Stålsätter mig! -Res dig upp André. Ge inte upp. Här e inte plats för quitters i denna hårda värld. Så jag gör som han säger och startar upp min Xbox och Dark Souls en stund.

/SnEaiD


Journey, inte för alla

Då har även jag testat detta lovordande spel. Dom 2 bästa timmarna i ett spel detta år!
Eller?

Nä, absolut inte. Journey är snyggt, mysigt och attraktivt. Men att kalla det för det "bästa" i år är en klar överdrift enligt mig. Vid ett tillfälle fick jag gåshud och bara mös när jag seglade fram längs sanddynerna! Det va riktigt härligt. Och i slutet av spelet va grafik och färg sanslöst attraktivt.

Så visst bör det helt klart upplevas om man sitter med en uppkopplad ps3:a :) Det är en friskt fläktande varm vind i dagens spelklimat. Tyvärr greppade det inte tag i mig på det sättet jag hoppades på. Och en del partier va ganska tråkiga och sega.

3 av 5 Papa Dee CD-skivor, Limited edition


/SnEaiD



Obehagliga figurer... Nu kommer jag få mardrömmar...


GREETINGS STRANGER..

Jag sitter i skrivande stund i mina mysshorts, med en påse lättsaltade chips och iskall Pepsi Max. Det är läggdags och jag våndas eftersom jag egentligen hade några extra demoner att döda. Men det är en dag imorgon också.
En mängd arbetskamrater och likaså Ninjabob kan säkert inflika om att jag såg lagom trött ut efter första nattens spelande. Hon gjorde nämligen finbesök på jobb och tackade för att hon fick lära känna mig.
Jag har nu spelat i cirka åtta timmar totalt vilket är mer än nog för att känna efter om ett spel är värt tiden man tänkt lägga ner på det. Jag och mina två vänner, munken Kungarnold och häxdoktorn Holm, kan svara "ja!" i kör. Det är värt varenda minut.
En utförlig recension var utlovad, men tyvärr SnEaiD.
Jag har inte tid.
Jag spelar.
Jag sitter i skrivande stund i mina mysshorts, med en påse lättsaltade chips och iskall Pepsi Max. Det är läggdags och jag våndas eftersom jag egentligen hade några extra demoner att döda. Men det är en dag imorgon också.

En mängd arbetskamrater och likaså Ninjabob kan säkert inflika om att jag såg lagom trött ut efter första nattens spelande. Hon gjorde nämligen finbesök på jobb och tackade för att hon fick lära känna mig.

Jag har nu spelat i cirka åtta timmar totalt vilket är mer än nog för att känna efter om ett spel är värt tiden man tänkt lägga ner på det. Jag och mina två vänner, munken Kungarnold och häxdoktorn Holm, kan svara "ja!" i kör. Det är värt varenda minut.

En utförlig recension var utlovad, men tyvärr SnEaiD.

Jag har inte tid.
Jag spelar.



/randomseb

Kaffe = döden

Nu har SnEAiD börjat spela sitt efterlängtade Dark Souls. "Jag är kaffesugen. Jag ställer mig här och går iväg och gör lite kaffe" Bäääm och en demon åt upp honom.

Vad har vi lärt oss av detta? Kaffe = döden!

, Ninjabob



Vergil eller Johnny Depp?

Vi märkte en kul grej när vi satt och spelade DMC3 (som Vergil då).

När man går in i menyn så påminner Vergil lite om Johnny Depp. Eller tvärtom. Sen började vi diskutera om hur coolt det inte hade varit om det kommit en DMC-film. Deppan som Vergil hade ju varit en självklarhet.

Nu återgår vi till spelet!

, Ninjabob & SnEaiD


Life is good ;)

Nu jävlar e det helg!! :D


/SnEaiD


Samlaren SpJ visar upp senaste inköpet

När mass effect 3 kom ut så var jag så sugen på att ha mitt favorit team i form av samlar figurer i hyllan. Jag beställde från Webhallen och gick väntade länge 3 månader ca har det tagit och igår fick jag dem. Dock varade inte lyckan länge!




Så kan det gå! Alla dessa tre kommer åka tillbaka till webhallen i det paket dom kom med.
//Over and out SpJ

Behöver sova

Jaha. Då sitter man här. Trött som en hel lax-familj som precis haft en trevlig måltid vid middagsbordet. Jag har 3 timmar kvar av natten och vet ärligt talat inte hur jag ska lyckas ta mig förbi dom. Det kan inte vara bra att låta en trött man som mig jobba under dessa förutsättningar. Men det tyngsta är överstökat och nu e det bara finliret kvar. (ironiskt nog det jag måste vara mest alert på)

Hur som helst, det e inget ni behöver bry er om nu! Och inget jag tänkt prata om heller. Istället ville jag berätta att sista kvarten innan jag skulle hit till jobb så fick jag äntligen se eftertexten i The Last Story :) Finally!

Inte för att jag tyckte att det blev dåligt eller långdraget. Spelet är bra och håller hela vägen. Helt klart! Det är det att jag har räknat med att bli klar med det ett tag nu och när jag äntligen fixade biffen så va det en behaglig känsla! Ett riktigt bra och mysigt spel som hade mått bättre till 360:n eller ps3:an. (jag anser att alla spel hade mått bättre till dom konsolerna framför Wii)

Så nu är det dags att ändra om lite i min lista. Från att ha sett ut lite så här:
The Last Story
Dmc HD
Mariokart 7
Street Fighter 4

Kommer den nu se ut ngt i denna stilen:
Dark Souls
Street Fighter X Tekken
Lite mer på Dmc3
Och Mario 3D Land

Jag har fortfarande ett sug som inte stillats riktigt efter Devil May Cry. Så antagligen lär det bli lite mer av det. Och vissa kvällar har jag varit sugen på att ta upp Mario 3D Land igen och bara mysa, så det ska jag göra :P

Men det jag mest ser fram emot nu är helt klart att få dö flera ggr om i Farmvile.


Vänta nu, vad skrev jag precis? Farmvile?
Men hur kan jag få Dark Souls till Farmvile?! Det e nog bäst att sluta skriva nu...

/SnEaiD, behöver sova.


Missa inte detta godammit

Som ni kunde läsa igår så blev vi name-droppade i Spelklassiker ft. GammingGrannar.
Avsnittet kan ni lyssna på här. Ett som ni absolut inte får missa.

När ni lyssnat klart på det så har ni bara 146 avsnitt att ta igen, hehe.

Glöm inte att lyssna på avsnittet som dyker upp nästa vecka. Våran SpJ har önskat temat.
Framtiden. Ett intressant tema. Ska bli kul att lyssna på. Undrar vad för typ av låtar det blir :)


Om ni klickar på bilden så kommer ni till veckans avsnitt.



, Ninjabob

Hur man fixar en spelpartner

Medans 70% av oss nördar sitter med Diablo nu så tänkte jag att vi andra kan roa oss med lite annat kul. Men vad? Jo, jag tänkte för ngra dagar sedan hur jag ska hjälpa er singlar där ute. Hur ni ska göra för att hitta er en bra och speltokig partner! Hur man raggar med hjälp av tvspel!



Raggning med hjälp av tvspel är ingen lätt uppgift. Mest så att ni vet. För oss killar då alltså. En tjej kan lätt bara gå förbi och klämma en på bakdelen och sedan viska: "Jag har en rosa peachklänning där hemma, vill du följa med hem och titta på den?" och lätt få bytet på fall. Tar man sen killens försök så kan det mycket väl sluta med en lavett i ansiktet eller en anmälning och böter. Men jag tycker ändå att ni ska prova! Det måste ju vara värt det om det lyckas!! Om damen ifråga blir imponerad och sugen på dig när du föreslår om hon vill "titta på ditt bustersword" så är du ju hemma.



Eller varför inte: "Min wiimote har laddats ur. Kan du hjälpa mig få igång den igen?"

Det finns så många bra sätt och nästan alla fungerar om du bara lyckas pricka rätt! Alltså en spelintresserad brud :P Men en sak ska ni akta er för! Och det är om hon har en buskig och fin Mario-mustasch. Säg då inget om den...


/SnEaiD, som älskar er alla <3

Spelhängsfinal

Nu mina glada gamervänner är klippet "upphottat" och klart. Det bjuds på fajting, skratt och glädje!
Kolla gärna in Ninjabobs humörsväningar från att -FAN, han har ju stängt in mig i hörnet!, till att nästa sekund skratta och vara glad. Och därefter ge Tompa en "om blickar kunde döda"-blick! Haha, hon e för go den tösabiten :P Enjoy!



/SnEaiD

 


Adjö RandomSeb

Nu har RandomSeb fått sitt Diablo 3. Det var väl sista gången vi fick se han på ett tag, hehe
Han har dock lovat att skriva en recension av spelet. Så det ser vi i crewet framemot :D

Lycka till med spelandet Seb! Det var kul att lära känna dig!

 

, Ninjabob

Diablo 3 Release 00:01 15/5 2012

Ett spel som nog många står och köar till i skrivande stund är Diablo 3! Väntan har varit lång, det är ca 10 år sedan ett diablo spel kom ut och hypen har varit överlägsen hos de flesta fansen. En kväll som denna kan man ju då tänka sig att det köas på väldigt många ställen runt om i sverige, Malmö, Stockholm, Göteborg, Örebro och samt lilla Kristianstad har öppet. En stad som INTE kommer ha någon releasefest ikväll är Trelleborg! Undrar egentligen hur många trelleborgare som hade stått och väntat på att ivrigt få hugga tag i sitt eget exemplar utav Diablo 3!

Vi i TNC som inte jobbar just i denna stund d.v.s Jag (SpJ) & Ninjabob hade sett fram emot att gå ner och snacka med alla diablo fansen och intervijua ett par som stod och köade. Men jag cyklade ner och tittade vid butiken möttes jag utav denna synen.


TOMT!! WTF!!?? 



Var är alla Fans? Var är alla barbarer och Witch docters, vart gömmer sig demon huntersarna??? Ja inte är det i Trelleborg iallfall. Det värsta är att butiken inte ens kommer att ha öppet alls ikväll! Vilket jag tycker är SKITDÅLIGT!! En Tv-spelsbutik som Gamestop BORDE ha öppet på en sådan stor release enligt mig då. Nä nog sagt om detta.
Peppen är fortfarande hög på Diablo 3 och jag kommer att köpa detta oavsett. Hade det varit öppet ikväll hade jag smygit hem med ett exemplar och installerat det direkt. Men eftersom det inte var någon som öppet så kommer jag INTE att köpa det i trelleborg iallfall. 

Avslutar med en bild som jag tror ska symbolisera alla butiker som inte har öppet inatt.

// SpJ Over and out

Inte riktigt än

Jag sitter och trixar lite med finalen från helgens mini-fajt. Inte så haj på det där med redigering av film och framförallt inte nu när jag börjar jobba om en stund och har lite tid. Men upp kommer det!
Dock inte ikväll. Efter att jag jobbat i natt och sovit i morgon så lovar jag er att ni ska få se och njuta av fajten mellan Tompa Eldnäve och Sarah Ninjabob! Och vem vet, kanske får ni en glimt av Jim oxå? Han kan man se lite var som helst den pågen ;)

Nu hade jag väldigt gärna satt mig med ngra ronder SFxTK eller bara softat med the Last Story. Tyvärr har jag inte tid utan måste kila iväg. Men även på jobbet går det att suga in lite tvspels-atmosfär!
Spelmusik i lurarna och där ligger en Level i skåpet. Så det ska nog gå hur bra som helst.

Imorgon hade jag tänkt att spela hela dagen. Sweet! Och jag tror att det är många som kommer att göra likadant. Kanske inte samma spel som mig. Utan snarare ett litet visst spel som släpps om ngra timmar...
Gissar på att SpJ har ngt att säga om det ;)

/SnEaiD

Nöjda och glada!

In till Syrran på en god lunch och en liten fika på ett ställe som hette Gatou. På vägen in bestämde vi oss för att starta upp ett purfärskt avsnitt av Spelklassiker feat. Gamingggrannar. Min syster bor i Malmö så där va tid till lite skön spelmusik i bilen. Temat denna vecka är Agenter. Det visste vi sen innan eftersom att Ninjabob tipsade Hiro om Inspektor Gadget för ett tag sedan. SpJ (den lilla nörden ;) hade även önskat lite olika teman till kommande vecka som helt klart kommer bli intressat!

Vi hann inte lyssna på hela programmet på vägen in. Men efter en ryggbiff, pommes, lite kåldolmar, en gräddsås, lime-cheesecake och en mortoskaka va vi redo för att fortsätta där vi slutade! Mätta och belåtna såklart :P
Och då hände det! Som om att det inte räckte med att vi va just mätta och belåtna så fick vi en boost av lite självförtroende tack vare Tobias och Andreas på deras eminenta podkast!

Vi blev name-droppade! #LIKE A BAWS!!!

Så tack ska ni ha pågar :D Ni gjorde vår Måndag mycket bättre!
Nästa gång hoppas vi på ett Skåne-tema ;)

/Thenerdcrew



En nystart

Nu sitter jag här på jubb igen och gottar mig. Inte för att jag e på min arbetsplats eller att jag just nu har fikapaus, utan för att det är bara 3 nätter sen långhelg! Och jag älskar långhelger! Perfekta tillfällen att ta tag i ett nytt äventyr.

I skåpet har jag lagt mitt Dark Souls. Jag vet, jag fick det förra veckan. Men jag e inte riktigt frisk i huvet. Jag vill inte påbörja ett nytt spel när jag redan håller på med ett i liknande schanger.
StreetFighter X Tekken kommer jag spela lite varje dag känns det som nu! Det e väldigt tillfredsställande att dela ut en kombo käftsmällar :) Dmc3 blev jag klar med igår men tar säkert fram lite då o då för den sköna känslan av slakt där oxå!

Det jag vill bli klar med innan jag bryter upp förpackningen till Dark Souls är Last Story. Och känslan säger mig att jag är nära. Nära ett slut. Och därefter en ny start! (poetisk va?)

Och har man en långhelg i sikte så kan läget inte va bättre :P

Gonatt gamers!
/SnEaiD


TNC's super maffiga rebustävling

Vi hade mer än en tävling igår. SpJ hade fixat en superrolig en.
Första deltävlingen betod av att gissa låtar. Kom upp ganska många go' bitar.
Megaman, Final Fantasy, Sonic, Uncharted osv.

Andra deltävlingen bestod av rebusar. Jävlar vad kul vi hade åt dem.
Jag måste få säga att SpJ har en jävla fantasi. Fan vad bra dem var.

Jag filmade självklart hela rebus-delen. Så luta er tillbaka och njut.
Kanske kan ni själv lösa rebusarna innan oss?



, Ninjabob

Hårdträning pågår

Simon köpte sig en sticka och hann knappt komma hem innan han startade boxen och SFxT!

SnEaiD sitter även med det och har hårdträning inför nästa spelhäng. Be afraid. Be very afraid!

, Ninjabob


TNC öppnar Jims paket

Jim hade varit nere på Svedalas egna backluckeloppis igår och handlat presenter till oss i TNC.
Så mycket kärlek! Så mycket trams. Vi bugar och bockar.

 

Vi måste även nämna att Simon idag varit och köpt sig en arcadesticka.
Han och Annelie blev väldigt hooked på stickan igår. Vi kan inget annat än att gilla det!

En kväll med SFxT och stickor gör mycket. Efter det vill man inte gå tillbaka till kontroll.

, Ninjabob & SnEaiD


Jag é int bitter!

Jodå så atte!!! Det var ju spelkväll igår!!! Och där satt vi och slet i stickorna och försökte göra combos och specialare! Att bli utslagen i ett spel som man inte har är väl okej! Men att bli utslagen i ett spel som man faktiskt köpt och till råga på all tränat på....(läs med tony richardsson röst).. Dä é fördjäävligt visst men jag é int bitter ne då!

Hahaha nä jag är inte bitter alls faktiskt, fick ju chansen att sätta dit dem i tävlingen som jag gjort ju ;-) trodde ju tilloch med att jag gjort den för lätt!

Oavsett hade vi riktigt skitkul! Kvällens roligaste var när jag och brossan gick till bussen och han sa.. Fan alla dom är verkligen skittrevliga som var där ikväll. Stora ord från en liten man. :-)

// SpJ over and out


Som vanligt, men tajt

Finalen spelades mellan Ninjabob och Eldnäven. Likt mig har hon nerverna utanpå kroppen när det väl gäller. (ingen bra egenskap) Hon gav dock Tompa bra med motstånd i första ronden och det såg ut att bli vinst där ett tag!

Den tuffaste matchen va nog ändå den innan. Där han mötte sin sambo.
Hon spelade som Ogre och delade ut en del eldsparkar. Ja, ni läste rätt. Eld. Numera har dom fått namnet Eldparet. Och han fick det tuft! Carro va stark och svår att läsa! Hon va bra motstånd och man nästan såg hur det pärlade sig i pannan på Tompa.

Segraren i kvällens lilla turnament blev alltså som vanligt Tom. Med tufft motstånd från Sarah och Carro :P

Sjukt kul kväll!
Tack :D

/SnEaiD

 


Doubble K.O!!

Jäklar vilken match!! Varsin rond vinner dom. 1 till Jim och 1 till Anneli!
Sen sista ronden är det oerhört jämnt skägg! Och så kommer den, doubble K.O!! Fantastiskt att se :D

Vem vann? Anneli! Snygg match.

 


....

Fan.

/SnEaiD


Slutspel!!

Nu e gruppspelen slut och vi tackar SpJ och Holm för goda matcher!
Nu ska slutspelstegen lottas fram. Det kan gå hur som helst!
Ninjabob och jag har vunnit alla våra matcher än sålänge. Jag e rädd...

/SnEaiD


Rivalerna

Nu möts Tompa Eldnäven och SnEaiD. Rivalerna. Hur ska detta sluta?

 


Ninjabob, Jim och Pacman

Ninjabob och Jim har varit i farten. Tramsebyxor!

 


Bröderna Olsson

Bröder emellan kan sluta hur som helst! Titta bara på Dante och Vergil.
Eller som nu, Nionndra och RandomSebbe!

Match start!

 


Ninjabob vs SpJ

Det var en hård match!! Jag tog hem första rundan, sen piskade Ninjabob mig med 2 raka och tog hem matchen.

// Winning isnt everything SpJ


TNC's maffiga tävling

Vi har precis haft en tävling tre lag emellan. Det började med 10 musikfrågor följt av lite rebusar.

Fis/Kiss-gruppen vann med 20,5 poäng.
Soffgruppen kom tvåa på 12 poäng
Doftgruppen kom sist med 9,5 poäng

Vi i doftgruppen hade iallafall kul.
En som fes, en som drog göteborgarskämt och sen ninjabob som är skitcool!

 


Jims paket

Jim kom med två hemliga paket till oss i TNC. Han hade varit på en loppis här i Svedala och kom och tänka på oss.

Slänger upp en video sen där ni får se de underbara ting vi fick av honom.

 


Fler folk på plats

SpJ, RandomSeb och Jim är nu också på plats. Tompa och Carro är på väg. Snart är alla samlade. Game on!

 


Första folket har anlänt

Simon och Annelie plingade på dörren precis. Första som anländer. Nu slänger vi igång lite SFxT och tjuvstartar lite.

 


Handlat inför kvällen

SnEaiD fick i uppdrag att städa och jag tog på mig att handla. Energidryck, kanelbullar, kladdkaka, grädde osv. Här ska det gottas ordentligt!

Vi är laddade inför kvällen!


 

, Ninjabob

 


Devil May Cry 3 review

Där satt den! Vergil fick precis bita i det sura äpplet. Så jävla gutt! Och inte bara det, jag blev bleönad med hela.... 5G. Weoo, inte den bästa belöningen för en ändå så pass svår boss. Men så är achi-listan på DMC samlingen. Det är många små "piccos" och är det mycket gamerscore ni e ute efter så se er om annat ;)


Är det däremot benhård action ni vill ha så hittar ni inget bättre!
Jag blev påmind nu när jag klara spelet om hur mycket jag älskade och spelade del 4 med allt som låses upp och nya moves som man låser upp längs vägen!

Vad är det du sitter och säger André? Jo, jag säger just det att bara för att jag har spelat igenom det med Dante på normal så är jag inte klar! Så fort jag sett klart eftertexten så starta jag upp en runda "bloody palace" bara för att det e så förbannat roligt! Och en sak som jag inte ens tänkt på är att spela med Vergil! Han e ju nästan lika cool som sin bror. Jag må ha spelat igenom det men är långt ifrån klar med Devil May Cry 3 känner jag.
Bättre betyg än så kan ett spel inte få. Full pott.

5 av 5 pannbiffar!!




/SnEaiD

Lite vuxenpoäng

Sista bossen kvar på Devil may cry 3 och Kid Icarus avklarat. Detta går fint! Men nu får det bli en paus och samla lite vuxenpoäng. På med ett avsnitt av spelklassiker feat. gaminggrannar och fram med disktrasan! Här ska städas!

Dammråttor och kaksmulor måste bort när man ska ha finbesök ;)

/SnEaiD


Fajtnight med TNC

God morgon folket!

Idag är det lördag och som SnEaiD skrev i något inlägg längre ner så ska vi ha fajtnight idag.
Eller lite mer blandat av fajting och annat spelerier. Ett litet spelhäng kan vi kalla det.

Det kommer bli SFxT blandat med lite Mario Kart, Rhythm Thief och hemmagjord speltävling från SpJ. Och självklart ett besök ner till Huses för en bit mat. En bra lördag med andra ord.

Vi börjar dagen i fajtingenstecken. Pitstop 109 (round 2) är en av dem skönaste låtarna från SFxT. Så luta er tillbaka, lyssna och njut. Och spana in Rufus. Den sexiga besten.



Street Fighter X Tekken - Pit Stop 109 Theme (Round 2)

 

, Ninjabob

 

Ps. Glöm inte att vi kommer liveblogga idag. Så håll utkik!


Dante ditt jävla as

Då sitter vi här igen en fredagskväll och spelar! Trötta efter arbetsveckan men glada över att det är helg :P Trots tröttheten är Sarah hur cool som helst och spelar Devil May cry 3 med en hand! Gör om det om ni kan ;)

Fint som tusan och sitta med sitt kvällskaffe och låta kvinnan jobba lite med spelsamlingen ;) Sen att kommentarer som "men han är ett litet rövhål emellenåt!" och "ditt jävla as Dante" dyker upp gör saken bara bättre!

Ha en fortsatt trevlig kväll alla gamers!

/SnEaiD och Ninjabob


Hård kille

Squa, förlåt Zael skaffade sig precis ett nytt badass svärd!



/SnEaiD

SnEaiDs show, avsnitt 4


Mini turnering

Sitter och knåpar ihop ett litet schema över Lördagens evenemang. Har ngra olika idéer om hur jag ska lösa det.
Oavsett så kommer det bli skitbra!
Vi kommer live-blogga undertiden så att ni alla kan få hänga med! Hehe ;)

 


En bra Torsdag

Dags att krypa ner under täcket och sova en stund innan klockan ringer om 5 timmar. Det blev en bra Torsdag med motion, god mat lajvhäng med thenerdcrew och nu precis la jag ifrån mig Kid Icarus 3D Classic!

Jag vet inte om jag kan rekommendera spelet om man inte spelade det förr. Jag älskade det då och tycker det håller fortfarande! Nästa gång jag startar upp min 3ds ska medusa få på nöten ;)
Gonatt.

/SnEaiD


Jag övertalar tysken

"Gamecuben har inte kommit än, efter några mail lyckade jag övertala tysken att sända allt i ett paket istället för flera, då jag köpt delarna i olika budgivningar. Efter att detta var löst och 250 kr inklusive frakt skickade upptäckte jag en spännande samlarbutik 3 stenkast bort. De hade ett gamecube för 250 pix, med kontroll vilket jag inte fick av tysken!
Jaja, jakten är roligare än fångsten eller nåt?
Men jag kan stoltsera med att jag igår hade en nära-tron-upplevelse!
Vi fick testa på att leka i vårt idrottslabb med kraftplattor och andra mättinsrtument men framförallt: 16-kamerors motion capture!
På med plupparna och lek Gollum. Nu är det så tradigt att våran utrustning är till för idrott och inte för tv-spel och film eller andra viktiga grejor. Jag föreslog dock att vi borde mäta mig när jag kastade frisbee. Tyvärr blev det nedröstat jag antar attt de såg genom mig och mina drömmar om att elakt chip skulle suga in mig i kamerorna och skulle behöva kasta frisbee på liv och död.

Men grymt var det.

Förresten så frågade jag tysken om han hade skickat många packet tidigare till Göteborg.
Han svarade: Görmany!

/Jim


Gamer mat

Riktiga gamers äter pannbiff. Pannbiff med lök! (Precis som Alex kidd, Link och Isaac Clark)

/SnEaiD


Spelhäng!

Vi hade planer på en fajtnight med dom två fajtingnördarna Hiro och Sessan till helgen :) Pågarna bor dock uppe i Örebro och att komma ner till Skåne och allra minst lilla Svedala e inget man bara gör. Det krävs tid, pengar och planering!

Istället slängde jag ut frågan om en SFxTK kväll på min fesbook mest för att kolla om intresset fanns. Och det finns det verkar det som :P Underbart!
En inkörsport till att börja spela med sticka för dom som inte redan gör det.

Den kvällen ligger lite längre fram hade jag tänk mig. Men efter att en viss "göteborgare" mena på att, jag kan denna helgen, så får det klart bli ett mini event nu på Lördag :P

Men som sagt! Fler event är inplanerade!

/Gamedaddy out!


Greppa tag i han

Då ska vi se! Det kommer krävas en del övning. En hel del övning tillomed! Ska jag lyckas länka ihop snygga combos så måste fingrarna göra som hjärnan säger. Jag kan inte bara juggla upp min motståndare i luften få in en 6 - 7 hits och vara nöjd där! Nä, som jag sa. Öva.

Ikväll ska jag sätta mig med youtube-klipp, plugga in moves och greppa tag om stickan mellan benen! Sen jävlar i det.

/SnEaiD


ScrewAttack Topp 10

Jag startade upp ScrewAttack undertiden jag käka min middag idag.
Där en hel del sköna klipp må jag säga! Ett jag hade missat var "Topp 10 games that make you wanna bone". Och hur jag kan ha missat det kan man ju undra ;)

En annan som ständigt får mig att skratta är "Topp 10 Scariest Retro Enemies". Plats 8 är fantastisk!!




Och så har vi min och Tompas favorit!

 

/SnEaiD




SMASH THAT TREE!

 


Var e din Gamcube Jim?

Va händer? Berätta för oss Jim! Har du fått din Gamecube än? Och vilka spel? Blir det ett mäktigt äventyr med en liten pojke i grön luva eller kanske ett party med Mario och hela gänget? Vi vill veta :P

Och så måste jag ju tipsa dig om ett shmup som e topp-notch! Nämligen Ikaruga! En 1943 mästare som dig måste spela och äga Ikaruga.

/SnEaiD


Dustforce OST

För någon dag sen så blev jag tipsad om Dustforce OST. Så in i helvetes bra det är.
Jag tänker inte sitta och berätta hur bra det verkligen är utan ni får lyssna själv.

Låtarna finns på Spotify och dem hittar ni här!

 

Min favoritlåt från albumet är 9-bit expedition. Fast hela albumet är jävligt bra.
Men måste jag välja just en favoritlåt så vinner den direkt.

Sitter ni fortfarande här och läser? Sluta med det och lyssna på musiken istället!

, Ninjabob

På tiden André!

Det tog sådär ett halvår innan jag väl tryckte på "köp"-knappen. Nu har jag äntligen gjort det! Har ngra spel som ska betas av först. Sen är det dags. Jag e pepp! Och beredd att dö.


Bitar till kaffet

Först tipsar SpJ mig (för ca en månad sen) om spelklassiker med skön spelmusik. Och via den podcasten blir jag tipsad om en annan skön lirare som håller en annan.

Han kallar den för Bitar till kaffet. Jag googlar. Hittar snabbt och startar första avsnittet.

Wow! Vilken kille, och vilken musik!! Har nyss lyssnat på första avsnittet och kunde inte hålla mig utan klämde igång det andra direkt efter. Riktigt bra chipmusik!

/SnEaiD


Ett Nintendo 3DS tack!

Igår så testade jag på Rhythm Thief igen. Trots att det är ett väldigt kort demo så är jag hooked.
Jag skulle bara vilja springa till närmsta spelbutik och köpa mig en N3DS och spelet förstås.
Men det får vänta ett tag till. Till sommaren har jag sagt att jag ska skaffa ett.

Åter till Rhythm Thief. Det är ett så otroligt charmigt spel och musiken är underbar.
Har ni inte testat demot så tycker jag absolut att ni ska göra det. Ni kommer inte ångra er.

 

, Ninjabob


Badass SnEaiD!

Igår va det ännu en träff med NinjaBob och lite senare under dagen även med Dante och Vergil. Vi hade bestämt att vi skulle ta en frisk och skön joggningtur ute i skogen, laga lite mat och därefter hooka upp med pågarna! Sagt och gjort.

Mätt och belåten satte jag mig med paddan i handen och startade upp min Xbox. Ngnstans runt mission 14 fortsatte jag jakten på min onda bror och stod så småningom öga mot öga mot honom igen efter att han gav mig stryk uppe på tornet sist.

Shiit va bra Devil May Cry är alltså! (nä, jag räknar inte med 2:an i serien!) Hårdkokt action blir fan inte bättre än såhär! Jag dör och misslyckas flera ggr. Blir arg. Tar mig i kragen och försöker igen.

Och sen, när man väl lyckas. När man känner segerns sötma. Då är det gutt som fan! Dom ska inte tro att dom kan komma o besegra mig. Den mäktigaste av alla, SnEaiD ;)

Hardcore-temat fortsatte sen när jag låg i sängen...
....

.... det lät inte rätt.

Men jag snackar såklart fortfarande om tvspel. Vill ni läsa om "saker som händer i sängen" så får ni läsa min andra blogg. www.SnEaiDhittarsakeribyxan.gottegris

Nåja, back to basic. Kid Icarus 3D Classic tankades hem och jag fortsatte som sagt på det temat. Nu i en lite äldre skrud bara.

Och så kommer det fortsätta ett tag! Hardcore style. Är det inte Devil May Cry eller Kid Icarus så är det Street Fighter X Tekken! Tuffa spel med motstånd.

Javisst ja, sen kommer nog Dark Souls dimpa ner genom brevinkastet idag oxå.

/SnEaiD


Nästa köp

Sitter i mina funderingar kring lite köp av konsoler just nu. Tankarna går kring Gamecube, NES-8bit, SNES-16bit och ett N64. En hel del med andra ord. Finns så mycket gottiga spel till dessa konsoler ju. Mycket som man inte hade råd med när man satt där på sin veckopeng. Så nu e ju tillfället i akt att få spela dessa igen.
Känne rni någon som säljer dessa konsoler så hör gärna av er till mig
// SpJ

Vidriga människor



Dagens händelser i detta spel förtjänar ett inlägg. Inte på det sättet som man lägger in sill eller salt gurka, utan ett inlägg i bloggen. Sitter du och spelar detta spel eller har tänkt att göra det så kan detta vara en spoiler för dig. Beroende på hur känslig du är och hur van du är vid japanska rpgs. You have been warned ;)

Jag har känt länge att ngt inte stämmer. Greven vill bara åt min kraft  och bryr sig inte alls så mycket om mig som han påstår. Och min kärlek, hon har varnat mig och försökt berätta att ett liv på slottet är inte alls så sagolikt som i just sagorna. Men jag har inte lyssnat. Fram tills nu!

Ett anfall mot ondingarnas bas fick mig på andra tankar och när jag ser att soldaterna som jag så gärna vill bli en av ger sig på oskyldiga kvinnor och barn så rinner bägaren över. Syrenne säger åt mig att lugna ner mig och inte försöka på ngt dumt nu under stridens hetta. Sagt och gjort. Jag håller låg profil under attacken men kan inte skaka av mig dessa hemska människors beteende. Bara tar och tar av de svaga som inte kan försvara sig. Kände obehag under den scenen. Vi människor e verkligen vidriga varelser.


Syrenne, alkolist och livsfarlig!


När jag sen kommer tillbaka till slottet som hjälte och ska bli dubbad till riddare så uppenbarar sig 2 alternativ. "Refuse!" och "Accept".

Jag vägrar, ger greven en ordentlig avhyvling och springer mot min kvinnas rum. -Äntligen ser jag allt klart, säger jag till henne innan jag tar hennes hand och springer genom slottet av applåderande åskådare och ilskna riddare som gör allt för att slita mig i stycken!

/SnEaiD

 


SpelMåndag!

Jag kan många ggr känna att Måndagar e rätt fina. Man e utvilad efter helgen och första arbetspasset går oftast smiddigt och snabbt. ... Nja, kanske inte så smidigt men snabbt ivf! Och en dag som denna när man gjorde "allt det viktiga" igår så har jag hela kvällen framför mig med en massa gaming :)

Och en annan glad nyhet är att min fina vän SpJs sambo inte skulle vara hemma idag! Det betyder att det blir lajv-häng på Xboxen och antagligen ngra sköna matcher med honom :P

Ha en trevlig måndag mina vänner!
Nu ska jag vila middag.
/SnEaiD


Mmm, sweet!

Vaknade med ett leende på läpparna i morse! Antagligen har jag drömt om Bayonettas bakdel ;)

/SnEaiD


Samurai vs Zombies

Det är sällan som jag spelar spel på iphonen men nu har jag hittat ett som passar mig.
SvsZ. Självklart ett gratisspel då jag är för snål när det kommer till iphonespel, hehe.



Det går ut på att försvara din "sacrede gate" från fienderna, som då är zombies och demoner.
Under tiden så fylls en mätare i spelet upp som gör att du kan skicka ut folk som hjälper dig.
b.la farmer, sword warrior, spear warrior, bowman osv. Och dem kan du även uppgradera.
Ja, där är en hel del grejer att uppgradera under spelets gång.



Sen kommer fienderna i "waves". Och mellan varje "wave" har du chansen att uppgradera.


Jag laddade ner spelet av en slump. Vilket jag är glad över för det är awesome.
Har suttit med det i några timmar sammanlagt nu skulle jag kunna tro.

, Ninjabob, som måste rusa till jobbet nu så hon inte blir försenad!

Ninjabob gillar SFxT

Nu har jag haft spelet i några dagar och det har varit turtorial, training och lite arcade.
Kommer nog få sitta på trainingen ett tag. Det tar sin lilla tid att få rätt på allt, hehe.
Men av det lilla jag spelat så gillar jag det skarpt. Kommer ha många fajtingkvällar framför mig.

Jag har inte riktigt fått grepp om Tekken-karaktärerna än. Tycker många av dem är svåra.
Blir till att sitta och gå igenom trainingstadiet med varenda en av karaktärerna och lära sig lite.
Har ju testat på någon av dem och där finns en del coola karaktärer och attacker.


Introt till SFxT. Mäktigt om något!

 

Jag har även hunnit testa att spela lite online. En sak är säker och det är att jag behöver träning.
Ni kunde kanske lista ut att jag åkte på bra med stryk? Ja jävlar vad stryk jag fick, haha.

Imorse mötte jag även SnEaiD i några matcher och det gick väl lite sisådär.
Jag vann någon match men sen så vände det och jag blev totalt förnedrad.
Men jag fick en achivement under tiden vi spelade så jag vart glad ändå, tillslut :P



Innan jag avslutar så måste jag även säga att spelet är äckligt snyggt! Punkt och slut!

, Ninjabob som borde spela som Bob, bara för han heter Bob. Och är ganska så cool!



Street fighter X Tekken

I fredags fick jag mitt exemplar utav SFxT, jag beställde det på ginza för 299kr vilket är väldigt billigt eftersom att många tar fortfarande runt 499kr för spelet. Men att det var billigt var inte nog utan jag fick ju även special ed. av spelet, tillhörande en liten serietidning och en sparbössa iform av en arcademaskin(se bilden på ninjabobs ex. längre ner).

Jag som är en riktig Tekken spelare borde väl inte riktigt gilla att dom lagt på street fighter kontroller på tekken gubbarna, MEN jag blev ganska possitivt överaskad måste jag säga! Många av karaktärerna är lätta att göra tekken movsen med. När jag hade kört lite tutorial här hemma kom lillebrosan förbi och ville spela lite. Det blev en hel del matcher faktiskt, senare joinade även SnEaiD gamet och det blev ganska så jämnt tyckte jag, vem vet han höll kanske igen för att jag och brossan inte skulle bli sura?

Summan av kardemumma så är Street fighter X Tekken ett väldigt kul spel med många timmars spelglädje. En dag ska jag ta tompa eldnäve i detta!!! Även om jag gillar detta så kommer jag alltid ha tekken varmt om hjärtat.

//SpJ


Henshin a go go baby!

Prime och Resident Evil! Två höjdare indeed :)
Jag kom och tänka på dom 5 spelen som Capcom skulle släppa till kuben och som från början skulle vara exklusiva. Nu vet jag inte riktigt hur det blev med dom andra, men RE har ju släppt på en drös olika konsoler och visst kom Viewtiful Joe även till PS2?

Ahh, Viewtiful Joe. Vilken glädje det spelet va! Svårt som fan och riktigt kul! :P Jag saknar honom och hade gärna sett del 3 i ett härlig 2D spel precis som dom andra! Där va lite av det gamla Capcom i honom. En modern Megaman skulle man kunna säga. Eller vänta, jag ändrar mig. En mix av Megaman, en powerranger och Fred Durst! Ner med dom i mixern bara :D


Ganska kort efter så släpptes uppföljaren och jag va såklart sugen på mer av denna hjälte.
Men som i många andra fall (inte minst Metroid Prime) så är del 2 bara mer av samma och slutar med en axelryckning. Inte för att det på ngt sätt är dåligt men nyhetens behag har lagt sig och förväntningarna är för höga. Tråkigt när det blir så.


Henshin a go go baby!

*fövandlar sig*

Poff!


Nu är jag sugen på både detta, Metroid Prime och The Wind Waker.
Wind Waker... ännu ett höjdar lir som kom ut till Nintendos gamecube år 2003. Sweet memories :P


/SnEaiD


Ah... I'll buy it at a high price.

Som sagt så fyllde Gamecube 10 år för någon dag sen (3 maj).
Tänkte att det passade att berätta lite om mitt minne med kuben.

När jag fyllde 15, 2005 (ja, jag är vrålung) fick jag min GC av pappa. En lila.
Tillhörande spelet var Mario Sunshine som enligt min mening är ett av dem sämsta Mariospelen.
Jag la inte ens ner tid på att klara skiten. Jag mår dåligt bara jag tänker på det, haha.

Ett spel som jag dock la ner mycket tid på och som jag fortfarande spelar (på boxen) var RE4.



Finns det något negativt att säga om det spelet ens? Lätt det bästa i hela RE-serien. Tror det är det spelet jag klarat flest gånger på GC. Jag utmanade mig själv att klara det snabbare och snabbare. Första gången hamnade jag nog på ca 8-9 timmar. Mitt rekord var nog nere på en 5 timmar (då lua* man igen spelet).

Det är ett fantastiskt spel helt enkelt. Ett spel som man måste spela. Nu kom jag dock på en negativ sak, som jag kan klaga på än idag. Kontrollen. Den var ett rent helvete innan man kom in i den. Kontrollen var nog den största utmaningen nu när jag tänker efter, haha.


Hur många gånger hann jag klara spelet innan jag tröttna? ca 17 gånger på kuben och jag är nog uppe i 8-9 gånger på boxen. Skrev jag tröttna? Vem försöker jag lura?
Det går inte att tröttna på det spelet.

RE4 är och lär alltid vara ett av mina favoritspel!

, Ninjabob

*lua = springa (skånskt ord)

Metroid <3

Först läser jag att SpJ nämner att det va Gamecubes 10års dag, sen ser jag kommentaren från Simon att han håller Metroid Prime och Twin Snakes varmast om hjärtat. Och jag håller med! (till 50%) Twin Snakes har jag inte spelat men Prime är ett av dom bästa spelen på denna sida om 2000-talet. Period.


Jag blev helt tagen av detta spel när det kom 2003 under Mars månad. Designen, utforskandet, känslan och musiken! Daamn, vilket stämningsfullt äventyr! Likt som många andra Metroid fans så blev jag oxå besviken och nästan förbannad när Nintendo gick ut och berättade att perspektivet skulle flyttas till första person. Och av  bilderna att dömma så säg det inget vidare ut heller tyckte jag.

Dagen kom.
Jag hann inte mer än att starta upp min gamecube och sätta mig framför introt fören han reste sig! Vilket jävla intro! Det kryper i en när man hör ljuden i bakrunden och den underbara intro musiken. Jag får gåshud än i dag när jag lyssnar.



Äventyret startade. Jag va imponerad av nästan allt. -Detta måste vara världens bästa spel! sa jag till mig flera ggr om. Och när jag landade nere på Tallon IV och hörde remixen som strömmade ut ur högtalarna så hade jag bestämt mig. Detta är det bästa jag spelat!

"Det bästa man spelat". En svår nöt att knäcka många ggr. Dom personliga listorna man har skiftar mycket. Ibland tycker man si och ibland så. Men frågar någon mig vilket som är mitt all-time favorit spel så dyker alltid Metroid Prime upp i tankarna. Om det är det bästa är svårt och säga nu så många år senare, men på topp 5 ligger det säkert!

Jag kan skriva metervis om detta spel och lägga in bilder och youtubeklipp från olika låtar. Men jag tänker avsluta med ett sms-svar som jag fick av min vän en gång. Jag hade fått honom att köpa en gamecube och Metroid Prime.

"André, du är en mycket vis man. Detta är något av det bästa jag har spelat!"

/SnEaiD

May the fourth be with you

Vilken vecka det har varit än sålänge och nu stundar en helg med massor av gaming, för enligt vädergudarna ska ska det bli tvspelsväder!! Idag är det som sagt den officiella star wars dagen och star wars nörd som jag är så vill jag passa på att önska er alla en riktigt fin star wars day!

Men vi får ju inte glömma bort en annan sak som hände igår som glömde nämnas. Det är ju att igår fyllde Nintendos gamcube 10år! Tiden flyger iväg! Så grattis gamecuben en dag försent!
Enligt mig fanns det ju en hel del shyssta GC spel, så som Wind waker, eternal darkness, Resident evil 1 remaken. Twiligt princess, och dagen till ära rouge squadron, m.m.
Vilka gamecubespel håller ni varmt om hjärtat? Måste finnas en hel del? Skriv gärna ner o kommentarerna :-)

// May the force be with you!! SpJ


Photographs & Memories.

Jag må vara en av pojkarna men innerst inne finns där en kvinna som kommer fram ibland.
Som tex när jag får för mig att framkalla bilder från "minnen med TheNerdCrew".

Igår kom mitt paket från Fuji. Där låg bilder från Joystick 4.0, Spelhäng & Retrospelsmässan.

Nästa projekt: Klippa och klistra så man har allt samlat på ett och samma ställa.
Men det får vänta. Jag har ju ett jobb att sköta också. Snart är det helg dock!

image description

 

, Ninjabob

SFxT

Idag fick jag ett fint sms av min kära mamma när jag jobbade. Hon tar mitt intresse seriöst.
"Ginza paketet har kommit, Yeeeah!". Jo, min mamma skrev "Yeeeah" efteråt.

När jag kom hem så blev jag som ett barn på julafton (trots att jag visste vad det innehöll).
Mina ögon blev förblindade av kärlek. Så vackert. Så fantastiskt. Och bara mitt.


Om mina ögon kunde få orgasm så fick dem det vid detta ögonblicket.

, Ninjabob

 


Sol och tvspel

Förr om åren när solen börjat titta fram så har tvspelandet fått ge vika. Sol, bad och fest har prioriterats framför små äventyr i skogen eller hjärndött pangande.

Men på senare tid har det slagit om. Mycket pga det svenska vädret men oxå det att stora titlar släpps mitt under högsommaren (och att jag inte gillar att va bakis).
Just nu kommer jag bara på Super Mario Galaxy 2 och i år Dragons Dogma och Chainsaw Lollipop. Men där har varit många fler.

Och skulle det vara att det inte kommer ngra spel under den perioden så är läget ofta bra att spela om ngt klassiskt äventyr i stil med Final Fantasy IX eller Metroid Prime.

Alltså. Sol och bad om tillfälle ges på dagen. Grillning och tvspel på kvällen.

Bara för att det e fint väder ute behöver man inte sluta spela ;)

/SnEaiD, inte så dum som han ser ut


Vill ni vara med? :P

Vi har funderat lite på om några av er läsare skulle vilja dela med er av era spelupplevelser. Tankar och intryck av ett spel, en liten mini recension eller kanske bara ett roligt minne!

Simon the Sorcerer har sagt att han skulle kunna tänka sig att skriva en review på The Witcher 2 när han är klar med det. Om tiden räcker till vill säga ;) Är det något ni skulle vilja läsa om?

Har ni något som ni vill dela med er av eller berätta för oss så skicka en intressen-anmälan till oss på [email protected]

/SnEaiD SpJ och Ninjabob


En snabbis på morgonen

Godmorgon mina vänner! (ja, jag va segstartad idag)
En snabb test av Rythm Thief till 3ds gjorde mig sugen på att både slå ner vakter och dansa hela natten. Inget långt demo. Så det är bara att tanka hem.

Första intrycket jag fick va att det va ännu ett dansspel i mängden. (Testade det väldigt snabbt när jag köpte min konsol i Februari) Men nu efter att provat det igen så kände jag både Profesor Layton och Osu! Tatakae! Ouendan vibbar. Vilket självklart gör att jag lägger till detta spelet på min "ska spela"-lista!



/SnEaiD

 


TheNerdCrew hjärta Mediahoran

Vart vi än vänder oss så hittar vi han där. Mediahoran.
Jag och Ninjabob försökte finta bort honom ett antal gånger. Men det gick inte.
Han är snabb som en sparvhök! Och är där en chans att han kan synas så är han där.

Han finns här! här! här! och här!

 

När man loggar in på bloggen och möts av såna här underbara kommentarer så blir man glad.
Hjärtat fylls utav en massa glädje. Han är vårt största fan och vi är hans. Det är kärlek om något.

/ TheNerdCrew

SnEaiDs Show: RSM 2012


Tankar från solen

Såhär när solen lyser och värmen kommer tillbaka tänker jag på när man var liten och hade sommarlov. Man var ju tvungen att vara ute i solen så mycket man kunde. Eftersom min mamma och pappa ofta jobbade när jag hade lov så hade man lite fria händer. Jag var ju redan då en liten spelnörd blott fyllda 12 med antydan till finnar. En dag fick jag den brillianta idén om att spela tvspel utomhus!! Sagt och gjort jag sprang ner i pappas verkstad och letade fram förlängningskablar och bar ut både mitt PSX och en monitor. Sprang in och fixade en stor kanna saft och tog fram mammas kanelbullar ur frysen! När jag väl satt där så tänkte jag shit varför har jag aldrig tänkt på detta förr?? Jag var supernöjd med min finurliga idé! Och gjorde så ganska så många ggr efter det med. Vad gör man inte när ens passion som 12åring är tvspel?

// Lev i nuet. SpJ


Skåne fick sin revansch..

...eller ja, vi vann väl direkt inte men Örebro fick bra (bättre..) motstånd än sist.

Igår var det ännu en Super Street Fighter 4-kväll. Skåne mot Örebro.
Vi plockade in vårt hemliga vapen. Eldnäven. Då plockade dem fram Dahlsim, Sakura & Rufus.
Jävlar vilka combos de kan få in. Man ville nästan sätta sig och gråta, haha.



Fast jämfört med hur det gick förra gången så var detta en klar förbättring ;)
Och vi hade det lika kul som alltid! Trots att vi åkte på stryk, hehe.

Nu har dock vi i TheNerdCrew beställt vars ett ex av Street Fighter X Tekken.
Så fajting-kvällarna övergår nog till det snart. Efter lite träning från vår sida såklart :P



, Ninjabob

Sugen på Dark Souls


-Godmorgon! Här ska du få en yxa till frukost!


Ibland är en god natts sömn precis vad som behövs. Jag har nu tillbaka rösten efter att jag blev speechless igår när jag nämnt Demon Souls. Jag skakade av förväntan och hade svårt att somna trots trötthet. Men när jag gick och snöt mig för 6:e gången på en kvart insåg jag att det kanske inte alls va som jag va taggad inför ett spel, utan att jag åkt på en förkyldning...
Men självklart är jag taggad ändå, trots rinnande näsa och snytepapper överallt.


Nu är det ju tyvärr så att Demon Souls lär jag inte köra igenom. Har man ingen PS3 så kan det va lite svårt. Redan innan jag testade det hos Simon the Sorcerer så va jag sugen på uppföljaren Dark Souls. Eller den "spirituella" uppföljaren om jag förstått det rätt. Det har jag velat införskaffa länge nu. Men besöket hos Simon, Anneli och Slash fick min hype-mätare att höjas med 2-3 snäpp :P

Bilderna jag sett på Souls-spelen tycker jag personligen ser tråkiga och dystra ut. Men ändå tilltalande. Dom stora bossarna ger mig chills down my spines på ett behagligt sätt. Och jag kan bara tänka mig känslan av att dräpa dom där hemma i soffan en fredagkväll med Kaneda vid min sida!


En av bossarna ur Demon Souls

När jag sett rörliga blider ur det tycker jag att det sett svårmanövrerat och segt ut. Och det är här jag haft så fel! Efter att ha hållt paddan i bara ngra sekunder kändes det naturligt och smidigt! Inte alls vad jag förväntade mig. Den lilla tvilan jag haft på kontrollen blåstes bort!

Nästa äventyr på mitt schema blir Dark Souls.


Spring för bövelen!! Spriiing!!



/SnEaiD



En invit i skräckens tempel

I helgen som varit har jag förutom att spela Journey som jag skrev i ett tidigare inlägg, även satt mig med Resident evil Revelations.

När jag köpte min 3ds så var Resident Evil Revelations demot givet för mig att ladda ner och nu har jag lånat spelet av en kompis. Jag verkligen gillar Resident Evil. Det ända i serien som jag inte gillar till 100% är del 4 och 5 (vet att jag kommer få många på mig nu) felet tycker jag är att det inte är zombies utan las plagas. Men jag har börjat tänka om nu, eftersom jag tänker på det japanska namet på serien "Biohazzard" och då fungerar väl komceptet med del 4 och 5. 


Nog om det, nu ska jag berätta lite om Revelations istället. Storyn börjar med att Jill & Parker letar efter Chris & Jessica vars signal har försvunnit någonstans i medelhavet. Man hittar en båt som driver runt mitt ute i vattnet, givetvis är det dit in vi ska(SCARY). Korridorerna är mörka och stundtals lite kusliga eftersom man kan höra kraffsande ljud runt om sig hela tiden. Jag vill inte avslöja för mycket av storyn eftersom att jag tycker ni själva ska spela spelet. Men rent grafiskt så är detta en fröjd att titta på, Jag trodde inte att en bärbarkonsol från just nintendo skulle kunna prestera såhär bra grafik


Redan från början så känns det som att man har försökt slänga in mer skrämsel skräck i spelet, dvs att det finns moment när man verkligen hoppar till av räddsla( vilket jag gillar). Kontrollen är bra, lite som de tidigare spelen, men jag gjorde så att jag skaffade mig en circlepad pro och då tog det verkligen spelet till en ny nivå.
Kontrollen blev tight as hell, och jag kan manövrera karaktären på ett väldigt smidigt sätt. För extra känsla så ska man ha ett par bra hörlurar så man verkligen är avskärmad från verkligheten. Nu när jag har spelat två timmar in i spelet och blivit skrämd åtskilliga ggr så tycker jag att Resident Evil Revelations är ett mycket bra spel verkligen värdigt Resident Evil namnet. En rolig sak med Resident evil: Revelations är att det kom felstavade fodral i USA. Hade varit kul och få fingrarna på ett av dem.

Här e en bild på circle pad pro och hur den fungerar.

Här är en bild på ett av de felstavade exemplaren


Nu ska jag sätta mig och spela vidare med lampan släckt i rummet!
Moooaaahhhhhnn*Zombiebröl*// SpJ

Still at Simon

Hemma hos Simon och Anneli fick vi lära oss att där hemma va det minsann Slash som ägde alla filtar! Ville vi ha en så fick vi snällt fråga honom om det gick bra att låna. Han tittade lite lurigt på mig när jag försökte hälsa på honom men efter lite luktande så tror jag att vi blev vänner även vi :) Klockan va runt 4 på eftermiddagen så inga filtar behövdes just då. Men till en annan gång e det bra att veta. Vi konsentrerade oss istället på spelen.

Blazblue är en fajter som jag varit sugen på innan och tillomed förbokat en gång i tiden. Men eftesom det tog så lång tid för spelet att komma hit till europa så dog hypen och jag avboka. Nu finns där så många bra andra fajters att tiden räcker inte till. Annars hade jag mycket väl kunnat sitta och fila på detta spel tror jag.


Mortal Kombat kändes och såg mycket bättre ut än vad jag trodde att det skulle göra. Men även det är ett spel som jag inte har tid eller lust att sätta mig in i. Även om det verkar helt ok.

Från 2 fajters går jag raskt över till 2 tunga äventyr. Och jag börjar med The Witcher 2.
Detta såg inte alls så kul ut och nästan hacka fram fick jag känslan av, när jag höll i kontrollen precis i början av spelet. Men efter ett tag, när jag fått dra mitt svärd och använda lite magier, så tog det sig! Och det tog sig väldigt bra :D Jag lämnade över till Simon och bad han spela på sin sparfil och visa mig lite mer där.
Ser riktigt bra ut och detta ska införskaffas! Det tror jag även att SpJ kommer göra. Och det ganska snart ;)



Och till sist Demon Souls...



Hittar knappt ngra ord. Måste köpas. Ingen PS3:a. Fan.
Dark Souls beställas imorgon.

/SnEaiD

 


Simon the Sorcerer

Vilken helg! Långledig, sol och värme och träffat nya vänner! En toppen helg på många sätt :) Och att jag dessutom tog semester igår va ett väldigt bra beslut så här i efterhand. Jag hade inga planer på att göra ngt speciellt, men det va ju trots allt valborg och jag ville inte jobba från 14 - 23 på kvällen.

Dagen började med lite morgonkaffe (i vanlig ordning) och en timme med The Last Story. Ett spel som imponerat och visar att jrpgs har mycket mer att ge (precis som med Xenoblade) och behöver inte alls vara en massa grinding och cheesy dialoger .... Ok, dialogerna behövs kanske slipas på fortfarande men so far är jag imponerad av även dom ;)


En höjdare

Efter min stund med Zael, Lisa och gänget tog jag med mig NinjaBob till "Simon the Sorcerer" och Anneli. Där blev det soft umgänge, lite fickbröd och test av 4 spel som jag inte har provat på förr. Vi snackar Blazeblue: Continuum shift, Mortal Kombat, The Witcher 2 och Demon Souls! Och två av dom spelen fick mig bra sugen ;)

/SnEaiD

 


Romantik i Zeldaskogen

På mässan kunde man ta bilder i antingen Zeldaskogen eller i en Mariovärld.
SpJ och SnEaiD ville ha lite romantik i skogen. Vad ska jag säga? Bromance i all ära.

 

Om jag förstår det rätt så är SpJ Link och SnEaiD är Zelda (han håller ju sig för brösten, haha).
På sista bilden så höjer Link svärdet mot Zelda. Why? I have no idea. Pojkarna är inte riktigt friska. Men trots att de är konstiga så kan man inte låta bli att tycka om dem. Kolla så söta dem är liksom.

, Ninjabob

Spelminnen med Andix

De 4 Master System spel som jag skrev om är nu uppkollade och förtjänar klart ett inlägg för oss som va med på den tiden :) Första klippet är på Aztec Adventure!



Väldigt svaga minnen från det spelet och har inte så mycket att säga. Så vidare till nästa!
Teddy Boy. Detta va som jag skrev innan enkelt och bra. Och när jag tittar på klippet nu så drar jag lite på smilbanden :) Ett kärt litet spel!



Att Alex Kidd High Tech World va ren smörja visste jag såklart inte som liten påg. Men ändå lyckades jag ta mig förbi första delen av spelet som va fyllt med gåtor och pussel på engelska. Fråga mig inte hur? Kanske ringde jag Sega klubben ;)



Sist och definitivt bäst är Wonderboy in Monster Land! Han blev en hjälte för mig direkt när ni andra hade Mario och Link som Idoler. Wonder Boy och Michael Jackoson. Min barndom i ett nötskal :P



/SnEaiD "Andix" André

 


RSS 2.0