Min Segapärm

Efter helgen som varit blev jag givetvis sugen på att spela om en massa klassiska titlar och koppla in alla mina äldre spelkonsoler. Tyvärr har jag bara en platt-tv och ska det va på riktigt så får jag snällt leta upp en gammal tjock-tv. Det är nog ett projekt som inte kommer komma längre än just hit. Jag har inte tid. Där e för mycket spel.

Men att minnas tillbaka är mysigt och bara genom att öppna mina byrålådor så fylls jag av nostalgisk värme :P



Många reklamblad från Sega på den tiden då jag skiljde mig lite från mängde och valde deras sida framför Nintendo. I min pärm fanns svar från Sega-klubben, koder till spel och egna teckningar m.m.

/SnEaiD


SnEaiD & Ninjabob, 1 år

Igår var det en rolig dag. Både för bloggen och för SnEaid & Bobsan.
Vi knäckte 100-sträcket i unika besökare och antal sidvisningarna låg på ca 250.
Tack som fan! Ni anar inte hur mycket det betyder för oss. Tack! Tack! Tack!

Igår var det även 1 år sen som jag och SnEaid träffades. Vilket var en trevlig kväll med tvspelssnack. Diskussionen höll i sig ganska så länge. När han frågade vad för typ av spel jag gillade och jag svara: B.la Devil May Cry så friade han. Då hade vi känt varandra i ca 3 timmar! Så vår vänskap började med ett frieri kan man säga. Det är fan inte ofta man är med om det :P

Nu sitter vi här, ett år senare. Vi driver en blogg tillsammans, har besökt joystick 4.0 och Retrospelsmässan. Vi har bildat ett litet NerdCrew, haft tvspelskvällar och har massa annat planerat i framtiden, b.la Gamex.

En annan sak som tog ett år att fixa är en bild på oss tillsammans.
Men mänskligheten kanske inte kan hantera två så snygga människor i ett foto?

 

, Ninjabob


Tillbaka till mässan!

Nu när vi alla 3 har "gått vidare" och kört lite nyare spel så backar vi bandet igen och återgår till helgens mässa och allt retrospelande! Förutom mitt fantastiska kap på ett skitdåligt spel (don´t ask) så blev det en del annan shopping oxå! Inne på cafet kunde man köpa korv som enligt NinjaBob bestod av 98% vatten men även snygga t-shirts med RSM loggan på. Både Ninja och SpJ va sugna. Men framme vid kassan så visade det sig att där va bara tjejstorlekar kvar. Alltså kunde bara en av dom köpa. SpJ blev väldigt glad men tyckte ändå att den va lite tajt över midjan så han fick snällt ge över den. Just där och då köpte jag bara en kopp kaffe. Dom hade inga wienerbröd :(

Där Sarah hittade sina örhänge hittade jag oxå shyssta kylknappar i form av Pit, Mario och andra figurer. Jag växlade ett par ord med Jim och vi kom fram till att det inte alls heter kylknappar utan magneter, och att dom va värda att spendera en hundring på. När jag kom tillbaka låg där en för jävla snygg Megaman magnet som dessutom va större men ändå kostade endast 100spänn! Jag högg den direkt!! :P


Han e så fin på min kyl!

Sarah hittade en vrålful mössa som va så underbar att hon bara va tvungen att köpa den. Det va en groda. Antagligen Frogger. En lite för stor t-shirt handlades oxå med ett najs motiv på Faith för ynka 50 kronor. Den va skitsnygg och sitter nu på Tompa Eldnäves överkropp! Det blev vår present till han eftesom han tyvärr inte kunde följa med.

Inget mer shoppande än så blev det. Dock roffade vår snabba ninja åt sig en till t-shirt från prisbordet efter att mannen på scen sagt att det bara va att komma fram o ta.

/SnEaiD


Resan - Journey till ps3

I veckan som gick så satt jag och SneAid och var sugna på att prova the journey till ps3, men vi hittade ingen trial på spelet på PSN, eller visst fasen dom har bytt namn nu ju till SEN. Kanske för att dom alltid är sena med vissa releaser? Hey im just saying!!??

I vilket fall som helst så slutade vi kolla efter Journey då och tänkte vi tar det vid ett senare tillfälle, men i helgen så var vi på Retrospelmässan2012 ( Vet inte om ni har missat det i våra inlägg ;-) ) och där träffade vi gamning grannarna och snackade lite spel och hängde, vi började prata om Journey och då sa Hiro att det skulle vara "Utan att överhypa, bästa 2h du spenderat iår". Vilket gjorde att jag blev väldigt pepp på att testa detta, men också samtidigt väldigt nervös eftersom när någon säger "Utan att överhypa" så brukar jag bli besviken. Vilket jag DEFINITIVT INTE blev, tvärtom. Jag satt och lirade från början till slut, det tog cirka 2 timmar att klara. Och ja, det var dom bästa 2 timmarna jag spenderat med ett spel i år!
Musiken och hela spelupplevelsen var underbart! Spelet är lite svårt att förklara utan att röja för mycket för dig som ska spela det. Men att man ska på en lång resa kan jag säga som förmedlar många fina känslor.
Underspeletsgång kan du råka möta andra spelare som också spelar Journey jag mötte flera stycken igår i början blev jag mest irriterad men tillslut så kämpade vi båda igenom spelet tillsammans. Det går även att spela det om och om igen för att hitta alla roliga trophys. Dom är svåra men gör inte det att jakten på dem blir lite roligare?
Journey för mig är ett av de bästa PSN spel jag spelat. dvs de som ligger runt 120kr på shoppen. Jag kan "Utan att överhypa", säga till dig som läser att det kommer blide bästa 2h du spenderat iår ;-) .

Jag ger Journey 5/5 handkontroller med motiveringen att spelet håller länge musiken och hela spelupplevelsen får dig att bli fast redan efter 15 min.


Och vem vet kanske ses vi där ute i öknen någondag på våran resa!
// Cheers SpJ

Från retro till modern action

Nu lämnar vi retromässan åt sidan för en liten stund och snackar Devil May Cry.

SnEaid och jag sitter och spelar igenom DMC3 nu. Vi klarade ju tvåan för inte så längesen.
Trots att jag mest har kollat på så märker man ändå vilken klar skillnad det är.
Dante är badass och svårighetsgraden har ökats ganska så rejält.

Vad mer behöver sägas? Let's rock baby!

 

SnEaiD hälsar: Detta är lätt den bästa delen i samlingen.

,Ninjabob

Den mystiske Jim

Nu har denna Jim dykt upp i några inlägg. Vem är han egentligen och varför är han så snygg?
Här får ni svaret ni så länge väntat på.

Mysitiske Jim är en Svedala-ikon (Svedala ligger i Skåne) som lämnade spelandet bakom sig.
Varför? För att hålla på med b.la bandy och fotboll. Men med åren kommer krämpor.
Han bestämde sig för att ta upp spelandet igen och detta utan min vetskap.

Jim som är vårt största fan läste att vi skulle upp till Retrospelsmässan och föreslog direkt en träff eftersom han nu mera bor i Göteborg. Vi hade mycket att prata om, men att hans speltalang var så enorm kunde jag aldrig ana.

Vi i crewet var glada att få spendera dagen tillsammans med honom och vill även passa på att gratta till 2:a platsen i 1943-tävlingen. Och tar såklart lite åt oss av äran ;)


Detta inlägget är en hyllning till dig Jim. Hoppas vi ses snart igen!

/ SnEaiD med lite hjälp från Ninjabob

SnEaiD och Jim goes MJ

SnEaiD träffade på sin gamla idol från forntida dagar. Michael Jackson. The king of pop!
Tillsammans med Jim "sjunger" dem en duett.

/Thenerdcrew

Tvspel som designmöbel

Om jag säger Love Hultén, vad tänker ni då? Kanske att det är en helt vanlig kille som spelar fotboll? Nä Love är designer och bygger roliga saker som arkadmaskiner, lampor och kameror. Igår på Retrospelmässan2012 fick jag chansen att testa en av hans häfftiga saker som han kallar R-kaid-6. Jag växlade ett par ord med Love sammtidigt som jag testade hans kreation. "Det är en arkadmaskin byggd i trä innehållandes en gammal pojkrumsdator" sa han och jag log. Handkontrolllerna består av en egengjord variant på en arcadesticka, vilket gjorde att man fick betydligt med precision i spel som Mega Man 3 och Pocky & Rocky. Utöver att det var en väldigt härlig maskin att spela på så är också R-kaid-6 en väldigt väldigt snygg möbel att ha i hemmet! Den förmedlar en härlig retrokänsla som i allafall jag kände passar hemma hos de flesta svenska gamers. Fick en riktigt härlig spelstund på en riktigt snygg maskin! Så har ni lite tid över gå gärna in på Loves hemsida och titta på hans kreationer www.lovehulten.com och kanske till och med beställ en av hans saker!

Tack Love för att vi fick chansen att spela på din R-kaid-6!

// SpJ - thenerdcrew

 


En sista titt

Innan mässan stängde igår så tog jag och SpJ ett snabbt varv runt borden och kollade prylar.
Jag fastnade vid ett bord där en tjej stod och sålde egengjorda smycken. Så himla snygga.

Hiro dök upp när vi stod vi bordet så jag bad honom välja ut ett par örhängen till mig.
Efter många om och men så bestämde han sig för ett par och det var ett väldigt bra val.

 

Idag när jag var på Preem så kom en liten pojke in och han kom fram till mig och sa:
"Åååh vilka coola örhängen du har". Då blev man lite stolt. Men de är riktigt snygga, hehe.


Här har ni en bild på örhängen som Hiro valde ut. Snygga, eller hur?

 

, Ninjabob

 


MasterSystem flashbacks

Det e mycket tankar och minnen när man går runt och gottar sig bland gamla konsoler och spel.
Jag körde inte så mycket shopping som säkert många andra gjorde. Men lite smått och gått hittade jag. Mest att titta på men ngra fina prylar fick jag med mig hem. Bland annat det första tvspelet som jag köpte för egna pengar som liten. Alex kidd High-Tech World. Ett spel som verkligen suger ;)



Där låg många fler spel i backar och på bord överallt. Men det mesta va skräp och inte värt pengarna. Såvida man inte har nostalgiska minnen då vill säga! Jag hittade ett annat spel som jag fick av min kära mamma under en julafton som vi firade uppe i Göteborg hos mina kusiner som liten. Teddy Boy. Ett riktigt kul spel på den tiden. Det gick ut på att skjuta ett visst antal fiender på en plattformsbana och ta sig vidare till nästa. Enkelt och bra!
Jag gillade Teddy Boy :)


Kommer du ihåg Mamma? Antagligen inte ;)

Där just i den backen hittade jag oxå Aztec Adventure. Ett spel jag inte har så starka minnen till men ändå kommer ihåg som bra. Ska se om jag hittar ngra roliga klipp på youtube som kan friska upp mitt minne!
Aztec Adveture och Teddy Boy va inga spel som jag köpte. Bilderna jag tog räcker som minnen och ientligen Alex Kidd oxå. Men det va ju faktiskt mitt allra första spel, förutom Hang On och Labyrint som låg inbyggt i maskinen.

Och så hade vi ju demo-rummet. Där där alla gamla gottiga maskiner stod uppradade och spel kunde testas! Där inne stod bland annat en Master System II och en del spel som man kunde byta ut och testa till den. Bl.a Wonderboy in Monster Land, Wonderboy III och Michael Jacksons Moonwalker.
Vilken härlig nostalgi tripp :D





Inte världens snyggaste snubbe. Men ett riktigt bra spel!



/SnEaiD

 

 

 

 


Thenerdcrew!


/SnEaiD

Cosplay på mässan

På mässan hittade man en massa härligt folk. Dem som stod ut mest var de som cosplaya.
Vi såg Link, Peach, Wario, Chun Li, Megaman och även Zelda. Så himla fina alla var.

Tyvärr fick vi inte en bild på alla som klätt ut sig. Men vi lyckades fota tre av dem.


Link. Jävligt snygg om vi får säga det själv.


Chun Li och Megaman. Så fräcka!

 

, The Nerd Crew


En bild säger mer än tusen ord

Jag har fortfarande inte smällt gårdagen. Den var helt fantastisk.
Tur man tog en massa bilder så man kan blicka tillbaka lite grann, hehe.

Det kommer komma uppdateringar om Retrospelsmässan nu i efter hand också.
B.la vad vi fick med oss hem, lite fler bilder och kanske t.o.m någon video.

 

, Ninjabob

Dagens fynd!

Fick tag i lite kul saker idag. Alundra till psx. Kul eftersom jag har härliga minnen av detta!

Även Ducktales 2 och Mystic Quest till min final fantasy samling, nästa mål blir att hitta det med kartong.

Fick även snappat till mig en wii tröja :-)

Vill även passa på och tacka GamingGrannarna för trevligt umgänge!!

// SpJ

 


En superdag!

Nu e vi trötta. Vi e mätta. Och vi e väldans nöjda! En riktigt höjdare :P
Mässan som sådan kändes mest som en knutpunkt för alla sköna gamers att samlas på. Roligt att gå runt och få spela klassiker och fynda. Men efter ngn timme hade vi redan sett allt. Det som gjorde dagen och kvällen så fantastiskt va den sociala biten. Att få träffa grannarna Hiro, Dave och Ekken va både kul och trevligt!

Och Jim! Vilken kille! Han har tagit en paus ifrån tvspel i mer än ett decennium, gör comeback och kommer på en respektabel 2:a plats i 1943 tävlingen! Vi i thenerdcrew är imponerade!!

Avslutningen på en så skön dag blev med sköna lirare på pizzerian precis utanför. Tiden går snabbt när man har roligt :P Men nu ska det bli skönt och komma hem.

/Thenerdcrew

 


Testar virtual boy

Börjar känna lite huvudvärk...
Tror jag vet varför.
/SnEaiD

 


Demohallen

SnEaiD, Jim och jag rockar demohallen! Här hittar man en del gottesaker.

 


WTF?

Detta möttes jag av när jag gick på toaletten. Hilarious!

 


Dave mot Emelie

Final i campus challenge 1992. Dave och Emelie möter varandra. Vem vinner?

 


Jag och Jim!

Jag sa till Jim innan att kön va lång. Han misstolka det och trodde att mitt... nevermind.

Nu visade jag mitt 3ds och han blev lite glad. Vi e hungriga. Men glada :)
/SnEaiD

 


Dagens första köp!!

Fick tag i Mystic Quest och DuckTales 2 till Gameboy!!

 

image description


En bild med Hiro

Självklart fick jag också en bild med Hiro!

 


Grattis Dave, 30 år

Inte är det bara retorspelsmässan idag utan Dave (gaminggrannar) fyller även 30 år! Ett stort grattis!

, The Nerd Crew

 


Vi träffade på Hiro

Hiro var en sån pärla och kom ut och hälsade på oss när vi stod i kön. Vilken kille!

Självklart fick pojkarna en idolbild med honom ;)

, ninjabob

 


Nu står vi i kön

 

 


On the road

Bara att sitta i bilen och lyssna på spelmusik, dricka kaffe och spela DS är en fröjd i sig! Och med detta gäng är det helt jävla awsum :D
Nu har vi fått i oss frukost och har lite drygt en timme kvar tills vi anländer.

-Im Solo! Im Han Solo!!

/SnEaiD


Yeeeaaahhhyyy :D

.

 


Nu är vi 50% av styrkan i bilen!!

Vi är på väg!! Göteborg here we come!!!!

 


Idag är det dags, RSM 2012

När klockan ringer vid 5-tiden brukar jag vanligt vis snooza femtioelva gånger. Inte idag.

Nu påbörjar snart vår lilla roadtrip upp mot Göteborg och Retrospelsmässan.
Taggade? Indeed! Jag har mitt "illamående" som jag brukar få när jag ser fram emot saker.
Men det släpper nog när alla är upphämtade och vi är på väg uppåt landet, hehe

Hoppas vi ses på RSM!

, Ninjabob

Spotifylistan inför imorgon

Imorgon är det tvspelstema som gäller. Jag och SnEaiD fixade klart spellistan i onsdags.
Megaman, Castlevania, Sonic, Street Fighter osv. Underbar blandning.

 

Sitter och tjuvlyssnar lite på listan nu. Satan vad bra musik vi har valt.

, Ninjabob

Nu är det inte många timmar kvar

Bilen är städad. Bilen är fulltankad. Redbull är inhandlat. The Nerd Crew är pepp.

Har fått sms av både SpJ och SnEaiD hela dagen. Vi alla är så jävla taggade.
Imorgon är det äntligen dags. Efter många, många dagars väntan. Retrospelmässan 2012.

Det blir en tidig morgon för mig. Ska vara i Trelleborg och hämta första lastet av pojkar kl 7:30.
Sen är nästa stopp Svedala där jag hämtar upp resten. Sen är det raka vägen upp till Göteborg.


En favorit i repris. Bild från Joystick 4.0 på mina favorit pojkar.



Alltså, jag är så taggad att jag knappt vet vad jag ska skriva, haha.

, Ninjabob

Att spela tillsammans

Jag känner mig aldrig ensam när jag spelar. Oftast sitter man och snackar på Xbox lajv eller sms:ar undertiden tiden man spelar ett spel ihop eller parallelt med varandra. Men det e inte den typen av "spela tillsammans" som jag menar nu. Jag menar den varianten när man va yngre och satt hemma hos varandra. När man satt 2 vänner och spelade. Delade på äventyret lixom. Det kan jag sakna.

Med åren får man tyvärr mindre tid. Och ska man spela längre perioder ihop med sin vän så måste det planeras in på ett annat sätt än när man va liten. Jag kan inte släppa allt här hemma och ställa mig vid dörren och skrika: -Kaneda! Jag drar hem till Tompa nu. När blir det mat?


Wipe them out.... all of them..



Men så svårt behöver det inte vara! Har man bara har samma intresse och prioriterar bort annat som tex Big Brother och Halv 8 hos mig så är det inga problem :) Då kan man träffas och sjunka ner i ett mysigt äventyr tillsammans med sin vän. Och kanske köpa en god kaka till kaffet! (jag gillar kakor!!)

Tråkigt är det när man börjar spela ett spel tillsammans sen tyvärr måste avbryta eller att det bara dör ut. Det är inget som är meningen. Det bara blir så. Som jag sa innan, tiden räcker inte till. En sån situvation har hänt mig och min vän Sara nu. Vi hann bara starta spelet vi tänkt spela tillsammans och märkte snabbt att detta kommer vi inte hinna med. Och vad som gör det lite mer svårt är att vi bor 3 timmars bilresa ifrån varandra.

Men nu tänker jag sätta mig med The Last Story till Wii och fortsätta där vi slutade.
Även om det förstås inte blir ett lika mysigt äventyr att spela ensam så hoppas jag på ett charmigt spel!

Nu har kaffet snart runnit ner och wienerbrödet är redo!
Det är jag, min Wii och Kaneda.
Och i tankarna självklart även Sara!


(Jag hittade ingen bra bild på spelet...)



/SnEaiD out







The legend of Zelda

Idag har det blivit en hel del Ocarina of time på 3dsen. OoT är ett väldig välgjort spel till fullo, men jag har ju två zelda spel som ligger mig mycket varmare om hjärtat. Då kanske ni undrar vilka dessa är och det är, A link to the past och Links Awakening.

Varför jag väljer just de två som mina favorit zeldaspel hör väl till att de var det första jag spelade till respektive konsol.

Första gången jag spelade A link to the past var hos min kusin Sarah(inte ninjabob), hon blivit opererad och fick då ett super nintendo utav sin pappa ( min morbror) med spelet zelda. Jag satt där och tittade på och njöt när jag såg på medans hon spelade. Det var det snyggaste spelet jag sett tyckte jag då.

Hur jag kom i kontakt med Links Awakening var att jag hade sparat länge till ett Gameboy men fick aldrig köpa ett för vi hade ju amiga 500 hemma "det räckte väl"?? Men efter många om och men hade jag sommarjobbat ihop 800kr som jag snabbt visste vad kag skulle köpa för. Jag bönade och bad för att morsan skulle köra in mig till stans spelbutik (Game Masters) så jag kunde köpa mitt Gameboy. Morsan var fortfarande skeptisk till att jag skulle köpa den där spelmaniken men säljaren övertalade min kloka mor med att det faktiskt var en väldigt bra sak att ha med i bilen på semestern. Så barnen kunde va lugna.

Jag stod och valde mellan massor av spel i hylla. Och hittade Links Awakening!! Det var ju Zelda som min kusin spelade. Jag blev helt till mig och tänkte shit kan man verkligen få så fina äventyr till ett Gameboy? Jag haffade spelet och lade fram det på disken och bad om att få en röd Gameboy! Allt packades ner och där satt jag i bilen stormförtjust i att jag oxå skulle få spela ett zelda spel.

Nu sitter jag här 15 år senare med ett Nintendo 3ds och Ocarina of time i handen, det känns helt underbart.

Enligt min ordning på tycke så rang ordnar jag Zeldaspelen såhär:
1. A link to the past
2. Links awakening
3. Twilight princess
4. Ocarina of time
5. Phantom hourglass
6. Wind waker
7. Zelda 2
8. The legend of Zelda
9. Minish cap - dock aldrig spelat klart
10. Majoras mask

Jäääää!!! // SpJ


SnEaiD och SpJ

Idag har SnEaiD varit på besök. Det har pratats tvspel körts mario kart 7 spelats lite Zelda OoT. Även så blev det burgare på tusen2.

Walking dead spelet släpptes ju igår och vi var ju tvungen att testa det. Och vi tyckte väl båda att
Det var ett helt okej spel för att vara ett tell tale game. Mer om det kommer i ett senare inlägg!

Cheers // SpJ


Del 6 preview

Här kommer en försmak på sista delen i min WinterFajt saga.
Vi får se första ronden mellan Holm och SpJ. Eller Nionndra. Som på riktigt heter Joakim.
Och kallas Jocke här i filmklippet...
Ja, det är lite invecklat. Jag vet. Men kärt barn har många namn ;)

Enjoy!






/SnEaiD

WinterFajten del 5

Jag va ganska nervös över att byta spel från Soul Calibur till Street Fighter.
Vi hade kört med den serien enda sen starten. Och nu skulle jag röra om i grytan och välja en 2D fajter istället?! Vad skulle pågarna säga?! Jag bestämde att informera i god tid innan och skickade ut ett memo där jag berättade om bytet av spel.

Överlag blev det goda reaktioner och ngra av oss tyckte tillomed att det va rätt att "förnya" oss. Stackar Jocke "Pinnen-Kilik" däremot blev inte lika glad. Han hade ju dominerat tillsammans med Tompa på toppen med sin livsfarliga stav i flera år nu.



-Finns där ngn med en lång pinne som jag kan slåss med? undrar en av Jockarna.


Nåja, sagt och gjort. Jag hade bestämt mig. Helst av allt hade jag velat köpa en till arcade-sticka så att vi kunde spel "på riktigt". Men jag valde att behålla handkontrollen så att omställningen inte blev för brant för mina vänner. Jag skulle ta bort en dimension från dom. Det fick räcka.


En sticka



En handkontroll

2011 blev i mitt tycke en fantastisk Winterfajt! Och jag är ganska säker på att Tompa Eldnäve (som då fick sitt namn) känner likadant. Han total dominerade och förlorade inte EN enda rond!! Jag gjorde ett märkligt beslut förra året och bestämde mig för att spela med DeeJay precis innan starten. En karaktär som jag egentligen inte kan alls...
Men men, vi blev som sagt förnedrade allihop. Även om vi bara är ett gäng glada amatörer.

Tompa stod som segrare. 2:a platsen gick till Alex som chockade genom att välja Vega och sen köra över oss när vi  andra skrattade lite kaxigt och sa att; Haha, hur kan man välja han?! 3:e platsen bör oxå nämnas som gick till min arbetskamrat Mange. Det va hans första fajt och han besegrade mig med Cody. Gissa om jag fick höra det sen....

Nästa år skulle jag ge Tom ordentligt med motstånd hade jag bestämt!
Det skulle visa sig att jag va inte den enda som tänkte så.

/SnEaiD

En fantastisk helg väntar!

Ngra timmar kvar sen håller denna ålderman helg. Och vilken helg det kommer bli! Det blir spelhäng med Nionndra, Devil May Cry 3 med N to da Bob och inte minst Retromässa i Göteborg!

Så på med lösmustashen, dra upp hängslebyxorna och hoppa fram en svamp ur närmsta tegelblock.

Thenerdcrew e taggade!

/SnEaiD


Ninjabob, Ninjatothebob, N-bob

SnEaiD berättade innan vart han fått sitt namn från. Här kommer min historia.

Namnet har följt med mig i ca 4 år, då jag startade min nuvarande blogg, ninjabob.
Det började med att en av mina finaste vänner E började kalla mig för ninja.
Varför minns jag faktiskt inte men det blev helt enkelt så, hehe.

Bob la jag till själv. Mest för att det är ett sjukt coolt namn. Har alltid gillat det.
Allt är Bob för mig. Alla fiskmåsar (som är bruna i ansiktet) heter Bob tex.
Jag har försökt att döpa om SnEaiDs katt till Bob. Utan framgång tyvärr, haha.
Det är ett bra namn helt enkelt. Ett riktigt bra namn.

I somras fick jag dock ändra namnet lite. När jag gjorde min profil på Xbox Live.
Då var Ninjabob redan upptaget (damn you). Så det fick bli Ninjatothebob.

Men nu lyssnar jag på det mesta. Ninja, Ninjabob, Ninjatothebob, N-Bob osv,

 

, Ninjabob


Demo Onsdag

Idag va det demo-test!  Det gillas. På schemat stod Ninja Gaiden 3 och Dragons Dogma. Två spel som jag mer än gärna provar :) Jag vet att jag har skrivit om demos innan och att dom kan vara väldigt missvisande. Men tillsammans med min (enorma!!) kunskap om tvspel och flera års erfarenhet så är det oftast ganska lätt för mig att urskilja pärlorna från mjölbaggarna. Men nu till dagens tester!


Ninja Gaiden (inte Ninjabob)

Ninja Gaiden 3 är inget som jag har sett fram emot eller haft förväntningar på. Jag har spelat väldigt lite på den serien innan. Men en test för att se hur hård Hayabusa är i denna del ska bli intressant.
Det sprutar blod precis överallt och mitt tryckande på X och Y knapparna blir snabbt långtråkigt. Miljön på demot va i en dyster stad. Borde vara  London med tanke på att jag hoppade från en stor klocka precis i början. Antagligen Big Ben. (jag tryckte förbi den scenen) Efter allt tryckande så blev det ett lite lugnare parti där jag ändå tycktes känna lite kvaliteer. Men då va skadan redan skedd. Helt ok men inget som jag kommer lägga tid eller pengar på.

Ninja demot får 2 av 5 fotsvampar.

 



Dragons Dogma (här möter jag en lejon-get)

Dragons dogma. Drakar är coola. Precis som Ninjor.
Detta hög tag i mig ganska snabbt tack vare tajt spelkontroll och vad som ser ut att kunna bli fantastiska boss-strider. Demot va väldigt kort men gav klart mersmak. (jag gillar svarta vinbärs Mer)
Vad som kan bli ett minus är mina följeslagare som tramsade runt utan att jag riktigt hade koll på vad dom gjorde. Men detta va helt klart intressant! Precis som ett demo ska vara. Full pott för mig!

5 av 5 Lejon-getter!


/SnEaiD, förväntansfull

 



Mitt namn

Hade André inte varit upptaget första gången jag skulle skapa en hotmail så hade jag säkert haft det som nick idag. Men andré@hotmail.com va upptaget. Attans. Jag fick välja ngt annat. Kanske andre934? Nä, inga siffror bakom sitt namn. Inte coolt. Jag gillade dreamcast! Andreidream? Det va häftigt! Det kan funka! Och så blev det. Skit tufft, eller hur?

Men det va lite långt. Jag behövde en kortare variant. Ett namn som man kunde skriva in på highscore listorna. (som om det behövdes...)
En förkortning på andreidreams. AiD.

När jag sen började hos min nuvarande arbetsgivare så fick jag smeknamnet Sne. André Sne. Fyndigt. Tillbaka i spelvärlden så kunde det ibland va för kort med ett namn på bara 3 bokstäver så jag satte ihop mina 2 namn till ett. Det första på svenska, Sne. Och det andra på engelska, Aid.

Och där har ni det.

/SnEaiD, ett badass namn om ni frågar mig.


SnEaiDs Show, avsnitt 3


Örebro spöade Skåne

Som sagt så blev det lite SSFIV med Hiro, och även Sessan joinade.
Kortfattat kan vi ju säga som så här: Skåne fick storstryk av Örebro.

Trots vår förlust så hade vi det jävligt trevligt. Det blev en del skratt.
Och jag tog hem två vinster. Så jag gick inte hem tomhänt iallafall.
SnEaiD kammade också hem en del vinster. Han var snäppet bättre mig, hehe.



Vi vill tacka Hiro och Sessan för de goda matcherna.
Och för att ni inspirerat oss att träna hårdare och bli bättre :P


, Ninjabob & SnEaiD

Ikväll blir det lajvhäng

Ikväll står fajting på schemat. SnEaiD, Ninjatothebob och Hiro.
Super Street Fighter 4 Arcade Edition. Vem vinner?

Sist vi spelade så åkte vi på rätt så bra stryk av Hiro.
Jag lyckades dock plocka honom 3 gånger med Ibuki. Jag lever fortfarande på det.
Sen att han spöade mig 37246786 gånger hör inte till saken, hehe.


Your Favorite Martian - Fight to Win

 

, Ninjabob


Att minnas

I natt satt vi i nörd-gänget och sms:a mellan varandra fram och tillbaka som vi brukar göra. Nionndra (SpJ) va sugen på att spela men kunde inte bestämma om han skulle starta upp Skyrim, GTA eller Blue Dragon. Och vi börja diskutera vilka spel som gick varma hemma i våra stugor i julas.

När man e så speltokig som mig o SpJ är det lätt att glömma bort när, var och även hur man har spelat spelet ifråga? Va det under julen, mitt i sommaren? Frös jag och hade tändt ljus för att hålla mig varm eller satt jag naken i soffan med paddad i handen? Inte så lätt att komma ihåg alltid.

Nionndra påminde mig att det va då jag hade sjunkit in i Mass effect 2 och va inne på att samla alla achis i det spelet. Jag tog mig an det uppdraget innan jag och min vän Benny skulle ut på kryssingin (i riktiga livet, han är ingen gamer). När jag kommit hem helnöjd efter min resa så fortsatte jag mitt rymdäventyr. (nu dock inte på riktigt, jag har aldrig lämnat jorden) 


I verkligheten.

 


I rymden.


Efter det så kom tankarna tillbaka på allt annat som jag spelade i julas. Lite Gears of War 3 med Ninja, Lost Planet 2 med Holm och Eldnäven. Ngra Xbox Arcade spel som det va rea på (Bastion, Twisted shadow och SFIII: Third strike) och lite till :j

Det är mysigt att tänka tillbaka! Och om jag får så berättar jag gärna lite mer om olika minnen jag har för er.
Men inte just nu.

/SnEaiD




It's funny cause it is true

// SpJ


Tisdagens musik!

Idag känns det ganska bra att jobba! Här sitter jag på min kontorsplats och njuter! Det gör jag förståss eftersom att jag har dels lyssnat på Spelklassiker feat GamingGrannar och nu så är det Rainwave.cc som strömmar ut genom högtalarna. Dagarna på jobb hade inte blivit såhär bra utan min tv-spelsmusik! Nackdelen är väl att man blir så himla spelsugen vilket min sambo inte alltid gillar ;) . Åter till jobbet nu!

// Working Class SpJ ^_^


Lilla svarta hingsten körs in

Idag va det dags att ta farväl av min gamle vän Toyotan. Sånt är livet. Man säger farväl och hittar en ny livskamrat. Går vidare. Men ni finns kvar i mina tankar. Jag kommer aldrig glömma er. Ernst, Rolf the golf och Toyotan. <3

Jag och broder Jocke tog varisn bil och körde mot bilskroten. Samtidigt som den ena bilen tog sin sista färd så tog jag den första riktiga med Lilla Svarta Hingsten. En lite längre tur denna gång. Inte bara bort till biltvätten eller föräldrarna på en bit mat. Med mig hade jag (förutom startkablar, mejslar och annat) Megaman 9 soundtracket.

Och det e såhär en spelnörd kör in sin bil! Spår nummer 12 "Thunder Tornado" på max med knappt ngn bas i högtalar och 270km på motorvägen! (knappt 100km e närmare sanningen, men det låter inte lika coolt)

Ni kan tro att jag trivs i min nya bil :P

/SnEaiD


Ninjabob kör en SpJ

Dagen började med en arbetsintervju. Som gick skitbra. Jag fick jobbet ;)

Så hur firar jag detta? Jag käkar nere på Godai som är världens godaste sushirestaurang och som sällskap har jag senaste gamereactorn.

Jag har haft sämre dagar om vi säger så.

 

, Ninjabob

 


Lunch like a BOSS!

Nu när det börjar bli varmt ute och fåglarna kvittrar så passar det väl ganska bra med lite lunch ute i solen på jobb, med pasta och Game Reactor. Kan det bli bättre? Stod en hel del gött om The Witcher 2! Även en del om nya uppdateringar till 3ds, som sägs göra den snabbare och bättre.

 

//  En mätt SpJ

 


The Witcher 2

Är det någon mer än jag som är sjukt pepp på Witcher 2? För jag tycker det verkar va ett helgrymt spel! Som ett Mass Effect fast i fantasy stil! Jag kommer nog köpa detta inom snar framtid. Får hoppas att det är likabra som det ser ut då :-)

// SpJ


Nero & Dante, vilka män

Efter att ha klarat Devil May Cry 2 så fick jag ett litet sug efter 4:an.

Jag har endast kommit till mission 7 eftersom jag sprang vilse i ca 40 minuter.
"Sarah, läs kartan". Dude, jag kan inte tyda en karta IRL. & inte i spel heller, hehe.

4:an är ett underbart spel. Under den tiden jag spelat idag så har jag inte hittat något fel.
Karaktärerna är bra. Fienderna är bra. Dante är badass (och snygg). Nero likaså.
Och musiken. Den har jag faktiskt inte tänkt på innan, men den är nice. I like it!



Får se om suget sitter kvar imorgon också. Isåfall lär jag fortsätta.

, Ninjabob


.......

Ikväll har jag ännu en gång fått löjligt mycket stryk av Tompa Eldnäve.
Jag borde satt mig med min DS istället....



/SnEaiD

Diablo 3 -Betan

I fredags kl 21:01 öppnade den fria BETAN för Diablo 3. Vi är nog många som längtat efter att få prova detta oehört hypade spel som dragits med förseningar och åter förseningar. Jag har testat detta med min bror i co-op läge och det fungerar riktigt bra tycker jag. Eftersom man bara får spela Act 1 i betan så är det relativt snabbt avklarat. 

Karaktären jag testade var Demon-hunter och jag blev totaltfrälst! Jag har aldrig varit ett Diablo-fan måste jag erkänna har tyckt att det kännts onödigt och tråkigt! men efter att prövat betan så har jag faktiskt ändrat min uppfattning. Kanske mer för att jag har satt mig in i storyn och så. 


Betan drogs med lite mycket problem i början  typ som att connetcta till servers osv. Kan tänka mig att det är eftersom att efterfrågan är så stor! Vi får se hur det blir den 15 maj då spelet släpps i sin helhet!  Jag vet att jag kommer att köpa det iallfall och spela ett antal timmar ;) 


// SpJ

Ur Ninjabobs synviknel

Som SnEaiD skrev i något inlägg längre ner så klarade vi Devil May Cry 2.
Tänkte att ni kanske ville höra lite om vad jag tyckte om spelet?
(Ca 7 år sen jag spelade det sist och då spelade jag inte ens klart, haha)

Om vi bortser från de tråkiga miljöerna, färgerna och kamravinklarna så var det ganska så ok.
Jag kan väl direkt inte säga att jag led genom hela spelet som SnEaiD antagligen gjort, haha.
(Han fick pausa efter någon timme och sätta sig och spela Mario Kart. Han led nog ordentligt.)

Det kändes dock inte som ett Devil May Cry-spel. Det var alldeles för lätt för det.
Och tro mig. När jag säger så då är det lätt. För de andra DMC jag spelat går mig på nerverna.
Sen att slänga in en tank och en hellikopter som bossar. WTF Capcom, vad tänkte ni där?
Och inte för att snacka om rösterna. VAD TUSAN HÄNDE DÄR EGENTLIGEN!
Arius
, han lät som en robot som var i puberteten. Man satt bara och skrattade. Så sorgligt!

Nu när jag skrivit allt detta och fått tänka igenom spelet en gång till så är det inte en ok längre.
VAD TUSAN TÄNKTE NI CAPCOM? Ibland undrar jag om de vill göra sina fans förbannade.



Devil May Cry 2 Trailer E3 2002

 

Trots den stora besvikelsen så har vi ändå klarat spelet. Så det känns skönt. Det är inget spel jag skulle kunna tänkas spela om. Det är inget spel jag skulle rekommendera. Det är ett spel som egentligen inte borde få vara ett spel. Tur att Capcom skärpt sig med de andra.


, Ninjabob


SnEaiDs show, avsnitt 2


DmC 2 review (eller sågning)

5 timmar senare är vi klara med Devil May Cry 2 och suck my balls va dåligt det spelet va! Jag har läst många reviews och kommentarer om hur dåligt och tråkigt del 2 i serien är. Men detta måste ha varit ett skämt.  Det första som slog oss i går va som vi skrev att det va grått och dåliga kameravinklar. Men det är bara en liten del av det. Hela spelet känns oklart och som att testa en beta-version. En tidig sådan dessutom. Lite mer liv och fantasi i miljöerna hade inte skadat.

Allt är tråkigt och jag hittar verkligen inget som gör att detta skulle platsa i en annars så bra serie. Karaktärer, fiender, inte mins Dante själv. Allt är ruttet. Denna benhårda dude som e så hård och kaxig annars är här riktigt lam. Det går inte att beskriva. Enda gången jag kände att det va Dante jag spelade med va efter sista bossen. Då gör han gör ett av sina shyssta moves och klämmer iväg en oneliner innan han blåser huvudet av sin motsåndare.

Dante, inte den tuffaste killen direkt.....

Efter del ett i samlingen så va detta en stor besvikelse trots jag inte hade ngra förväntningar. Tack o lov fick jag hjälp av Ninjabob att ta mig igenom skiten och på endast 5 timmar (thank god!) Nu väntar del 3. Där sätts ribban direkt med att Dante blir spetsad av svärd, har bar överkropp och surfar på demoner med en pizzaslice i munnen. Let´s rock baby!

/SnEaiD, en sjukt cool snubbe egentilgen

Devil May Cry 2

Efter att ha ätit en god middag så sitter vi nu och spelar Devil May Cry 2.
Det är första gången som SnEaiD spelar det men det är det inte för min del.
Jag testade det för första gången när jag gick i åttan. En massa år sen med andra ord.

Kommentar om spelet? Grått. Grått. Grått. Dålig kamera vinkel. Och lite brunt.

, Ninjabob & SnEaiD




Vi var tvugna att lägga på lite färg  på bilden då det var jävligt grått..

 


Enkel men rolig achievement i Fez

Efter att jag sett eftertexten i Fez så kollade jag igenom achi-listan och hittade den här! :)



/SnEaiD

Behålla eller sälja?

Vi i thenerdcrew gillar gaming grannarna! Det är ett skönt gäng som har inspirerart oss.
Ett av mina favorit-klipp är när Dave och Hiro gör en pac-man tårta till Ekken. Det blandas med lite gött spelsnack och sen förstås "några" matcher i Street Fighter efter det :)



När jag såg denna första gången så kunde jag inte låta bli och tänka hur rätt pågarna hade om
Halo:Anniversery. Jag satt själv och spelade det med Holm just då och svor över precis samma sak. Det har verkligen inte åldrats med värdighet.

När jag kollar igenom min spelhylla så har jag inte i närheten så många spel som gg-gänget eller
många andra som jag känner, men trivs bra med min lilla samling ändå. Jag vill faktiskt helst inte
ha spel som jag inte kan tänka mig att ta fram igen och spela om när tillfälle ges. Eller kanske samla fler achis i. Och Halo:AE är ett av dom som jag lätt hade kunnat "sälja av" tillsammans med Modern Warfare 2 och ngra andra spel som ientligen inte alls är André-spel.

Värre va det förr när man va tvungen att byta in sina spel för att ha råd med nya och på senare år fick köpa tillbaka dom för 2000:- utan instruktionsbok (ja, det har hänt!)




/SnEaiD, nu lite äldre och en skvätt visare

Waka Waka Waka

Det första jag gjorde när jag såg denna bilden? Stoppade in fingret i örat och testade.
Och lättroad som jag är så har jag hållt på med det nästan hela dagen.

När jag körde till en polare så gjorde jag det och satt och fnissade i min ensamhet, "Hehe, Pac-Man". Och om jag ska vara ärlig så gjorde jag det nu också. It's so freakin' funny.

Sa jag att jag var lättroad? För jag är ganska så lättroad ibland :D

 

Hur många av er testade det? Och hur imponerade blev ni inte? ;)

God natt! (eller god morgon?)

, Ninjabob

Äntligen kom det!!!!

Äntligen fick jag ett paket från webhallen!!

 

/ SpJ


Oldschool fast nu

Styrkorset är ett hett ämne nu med alla touch-skärmar och iPhones som finns där ute på marknaden. Eller hur? Men är det en föråldrad uppfinning som Nintendo kan trycka tillbaka upp i... , eller behöver den finnas kvar?

image description

 

Jag vet vad jag tycker och lets face it, IPhone-spel som kräver styrkors suger sockerpung. Det är bevisat. ( .... Eller, det borde vara bevisat!) Ett bra exempel på detta är Capcoms spel som dom envisas med att ge ut till iOS. Odödliga klassiker som Resident Evil och Ghost and Goblins gör sig INTE bra utan ordentlig kontroll. Och allra minst Mega man!! Megaman 2 kan ni testa med, då dom flesta av er säkert har spelat orginalet på NES. Prova ladda ner lite-versionen på app-store och jämför så får ni se.

Ett annat spel från Capcom är Dark Void Zero. Ett spel som gjorts som ett gammalt retro spel. Men släpptes 2010 tror jag. Rätt så charmigt. Versionen på min telefon kosta mig 7kr och jag spelade väl en 3-6ggr innan jag gav upp pga dålig spelkontroll. Nu i dagarna bestämde jag mig för att prova på det igen fast till 3DS för hutlösa 50pix!! (man blir väldigt snål när man kan få samma spel för en 7 krona)

image description



Men vilken skillnad! Det är som ett annat spel. Och det är helt ok. Värt dom 43 kronorna extra är det! E ni sugna på det så gör er en tjänst och köp den riktiga versionen till DSi. Dark Void Zero är nu min sängkamrat och jag spelar en skvätt innan jag säger gonatt och släcker ljuset om kvällarna.

image description

 


Ett spel som kräver ett styrkors ska ha ett styrkors. Så är det. (Detta vet Apple och har en lösning på gång. Kan bli intressant)


/SnEaiD

Till min vän NinjaBob!

Detta inlägget är en liten hyllning till dig NinjaBob. Med din hjälp kunde jag äntligen ta mig hela vägen till Kongo-Seth igen, och besegra han!! Även fast han började med sitt hopp och sen svansa runt över hela skärmen som en dagslända. Pamm! Ner med han, och låt han inte komma upp igen! Ibland är en bra fegar-teknik den bästa medicinen ;) "piccu". 10G. Thank you!

Nu måste jag bara fixa "speed freak"- achin oxå, så att jag e lika bra som dig!

/SnEaiD


Ännu ett spel

I helgen som var sa jag ju att jag hade testat en del spel två av dessa var ju The Legend of Zelda: Oracle of Seasons och Ages. Två riktigt bra spel enligt mig eftersom jag var total förälskad i Links Awakening till Game Boy på 90-talet.

Oracle of seasons som jag valt att berätta om handlar om Link som träffar oraklet Din som har hand om årstiderna i världen. Deras möte blir kort eftersom en skurk som heter Onox uppenbarar sig och kidnappar Din. När detta händer ordsakar detta kattastroff i världen, eftersom Din styrde över dessa.


Link träffar även på Impa, som vi känner ingen från Zelda II. Hon berättar att Link måste träffa The Maku Tree Maku Tree vädjar till Link måste samla ihop åtta stycken Essences of Nature. Link måste nu Kontrollera de fyra årstiderna, med hjälp av Rod of Seasons.

Spelet i sin helhet har bra story och om man gillar ett bra Zelda äventyr så ska man verkligen skaffa sig dessa. Grafiken är den samma som i Links Awakening. Musiken är i sann Zelda stil. Man får massa olika vapen som man ska använda för att kunna avancera frammåt i storyn.

 


Det finns många intressanta teorier om hur och när dessa två spel utspelar sig. Jag har då valt att gå på Gametrailers egen teori som jag tycker känns väldigt vettig och kul, se den här nedan.

 


Enligt gametrailers så utspelar sig dessa två spelen i olika tidsåldrar. Genialt Nintendo!!!
We are legion we are The Nerd Crew we are One! // SpJ 


Jag har haft sex med Liara!

SpelpappaAndré tar hand om sina pågar, så är det. Men ibland kan även han bli orolig och tänka, vad har jag ställt till med?! Är det en bra grej att jag fått mina kollegor att börja spela så mycket tvspel?

Som i morse. Imorse kom jag till min arbetsplats i vanlig ordning och bemöttes av en så ilsken skiftkamrat att hans tårar nästan va på väg. Spelet jag talat väl om (och maxat!) står på hans agenda och han är framme i slutet vid dom mest krävande och irriterande bossarna. Spelet är FFXIII-2 och bossarna är Caius och Yumi.
Han va jättearg!!

Jag plockade upp han i min famn och försökte trösta så gott det gick men då blev det för mycket. Spelet som han haft så mysigt och trevligt med innan blev nu ett av dom sämsta han spelat! Och tårarna rann längst kinderna på han.
Då kommer Mange utklädd till Commander Shepard och skriker glatt att, jag har haft sex med Liara!! Jag har haft sex med Liara!! Simon, som nu slutat gråta tittar upp på honom och ler lömskt mot han. -Jag har ändå haft sex med alla i besättningen, så det så!

Och det är här jag frågar mig själv.
Vad har jag ientligen gjort mot mina arbetskamrater?

/SnEaiD





"Speed Freak"-Achi (30g)

Vi ställde frågan. Ni agerade. Er önskan är vår lag.
Ni kom med bra tips. Väldigt bra. Så jag tänker försöka tillfredställa er.

Som ni minns så klarade jag "Speed Freak"-achivementen för några dagar sen.
Tänkte faktiskt ge er tips på hur man kan få den. Checka in videon här under.

Anledningen till att jag använder Sakura till denna achivementen är för att hennes slag räcker långt. Hon hoppar ju fram ett steg innan hon slår dem och det kan man utnyttja. Andra karaktärer funkar också. Det gäller ju att hitta sin "rätta" och Sakura var min. Trots att jag nästan aldrig spelar med henne, hehe.

Det handlar nog även mycket om tur när man ska ta "Speed Freak". Vem man får som motståndare tex. Jag hade en jävla tur. Jag slapp Bison, Zangief och alla dem svåra karaktärerna, hehe. Så ge inte upp. Tillslut får ni den.

, Ninjabob


Vi slaktade äntligen fisken!

Gears of War 2. Ninjabob. SpJ och en fiskjävel till boss. Matchen var olidlig spännande.

Vi har suttit fast på det stället ett tag. Det partiet i spelet buggar ganska så rejält.
Men efter många och då menar jag många omprövningar så klarade vi det äntligen.
Glädjen var stor så vi high five:a ordentligt (över xbox live dock..). Fan vad skönt det var.



Det blev inte så mycket mer spelande efter det. Men vi fortsätter någon dag i veckan.
Nu är det dags att klara spelet. Vi har väntat alldeles förlänge, hehe.

, Ninjabob

Från en annan vinkel.

Jag förstår att folk älskar Fez. Det e nytt, fräscht och retro på samma gång!

Spelade lite mer på det igår. Bara en timmes tid typ. Men det räckte. Räckte för att jag skulle se det från en annan vinkel. (höhö, annan vinkel, fattar ni? I ett spel där man bytar vinklar! Jag e så jävla rolig!)

Jag håller fortfarande inte med om att det är ett mästerverk som förtjänar 5 av 5. Men under tiden med spelet igår så hade jag riktigt trevligt. Och musiken va mysig! Lite ironiskt kan tycka, då jag va nere i ett kloaksystem och allt va mörkt runt omkring mig. Jag kom fram till ngn form av relic som påminde starkt om en qr-kod. Vänta, det kan väl inte vara...? Jag laddade hem en scanner till min iFån och provade att scanna av tv:n. Och det gick!! Pusslet va löst. Vilken grej! Genast fick jag svar på varför jag blev så irriterad i Söndags. Jag va för trött och tänkte inte utanför boxen.

/SnEaiD


Kan inte sluta skratta

Hahaha, jag kan inte sluta skratta åt SnEaiD's klipp här undertill. Han är så knäpp.

Idag så har jag spelat in en liten video som ska komma upp här imorgon. Nyfikna?
Ska börja med "Ninjabob tipsar". Då jag kanske visar hur du tar en viss achivement eller så.

Nu om en stund så ska jag och SpJ sätta oss och lira lite Gears of War 2. Det var ett tag sen.
Vi har kört igenom alla spelen tillsammans. Föutom 2:an då. Vi har väl kommit halvvägs på det?
Så det ska bli kul och se om vi kommer vidare. Det gick inte så bra sist, haha.



Här har ni den stiliga SpJ


, Ninjabob


SnEaiDs show avsnitt 1


WinterFajten del 4

Vi va framme vid Soul Calibur 3 när den första evolutionen startade.
Jag hade nu bjudit in ngra arbetskamrater, syrrans dåvarande pojkvän
och en märklig liten filur som jag träffade genom jobbet. Vad hans uppgift va
hade jag inte riktigt koll på men eftersom en spel-tidning låg framme på min bänk
så förstod han att jag oxå va spelnörd. Vi börja dikutera och prata. Ngn dag senare
kom han med Metal gear solid 3 till mig. Han tyckte jag skulle prova det.
En fin och lång vänskap startade mellan oss! Jag pratar om min vän SpJ :)

Detta va 2005. Här började vi med att dokumentera vem som gick till final
och vem som vann. Och tro det eller ej. I papperna står det mitt namn!!
Visst va jag (och fortfarande är) i toppen när det närmar sig slutet.
Men finalen spelades som oftast mellan Jocke "Killik" Boklund och Tom "Cervantes" Rex.
Mästarnas möte!


vs.



Under 2006 - 2010 såg det ut så. Cervantes. Killik. Killik. Cervantes. osv.
Ibland kom ngra av oss upp på toppen och fick dom att svettas lite. Tex min bror kunde
göra ett fantastiskt år och ta sig hela vägen till A-final.
Men samtidigt nästa år komma långt bak. Tillsammans med mig :/




Hösten 08 började jag och Tom spela Street Fighter 4 och Soul Calibur va inte längre
favorit fajtern. Vi va vana att spela det under min tunering och jag vågade inte
riktigt byta ut den serien fören 2011. Då hade jag börjat tröttna lite och orkade inte ta
tag i ännu en WinterFajt. Men när Januari närmade sig så börja vännerna höra av sig
om när kvällen skulle äga rum och jag kunde såklart inte svika dom. Men började snegla
lite mer åt ett annat slagsmålspel...


/SnEaiD

Min första konsol

Ni vet känslan när föräldrar sitter och pratar om tramsiga barndomsminnen om en? Screw that liksom. Varför berättar dem inte nödvändiga saker som tex. Ens första konsol och ens första spel? Det om något är viktiga grejer! Jag bryr mig inte om när jag fick min första tand osv. Däremot när jag höll min första spelkontroll. Där snackar vi bra grejer!


En bild på mig som liten skit som säger ungefär "Screw this", haha!
Jag måste ha varit världens snällaste flicka som liten :)


Nu är det 10 dagar kvar till RSM. Så vad passar inte bättre än att snacka gamla spelminnen? Jag satt och blickade tillbaka på min uppväxt och när jag började med tvspelandet, min första konsoll osv. Vill ni läsa historian om första konsolen? Det är väl klart ni vill. Jag behöver väl inte ens fråga ;)

Eftersom jag är så jävla ung så var jag inte med när Commodore 64 och annat smått och gott kom ut. Utan min första konsol var en Playstation om man bortser från grannarnas NES som vi brukade låna i sommarstugan. Men det hör inte till denna historian. Playstation var min första. (Känns som jag snackar om att förlora oskulden, haha).

Det måste ha varit runt 96' som mamma kom hem med en Playstation. Och vi var helt överlyckliga. De två spelen som gick dagligen var Mortal Kombat, som väckte fajtingfantasten i mig och Gex, som är mitt favorit spel på PSX. Sidenot: Än idag så letar jag som en galning efter Gex men utan framgång. Andra spel som också gick hem var b.la Rayman & Crash. Än idag kommer jag ihåg koden som man låser upp alla Crashbanor med. Hur sjukt är inte det?

Ibland gick spelandet lite för långt. Vi hade en pärm där vi skrivit upp alla combos från Mortol Kombat. Nördigt som tusan! Där skrev vi även upp grejer från andra spel. Lite sorgligt att man inte sparat den. Hade varit kul att läsa idag, hehe.

Där har ni min lilla historia. När jag var 6 år fick jag min första konsol. Men det var inte första gången jag spelade. Oh nej, spelandet börja hemma hos en polare. Där vi satt med Sega Megadrive och spelade bl.a Moon Walker. Men även det är en annan historia. Kanske får ni chansen att höra den också någon gång, hehe.

, Ninjabob


Jag har ingen bild på min första PSX. Så här ser iallafall den jag har idag ut.
Köpte den på tradera för ca 500:- och då ingick det ca 11 spel. Bra deal!


En endaste uppgift, pojkar!

Jag gav pojkarna en uppgift igår. Att underhålla er och bloggen (räknas kanske som två?).
Inte funkar det att man åker väg en dag. De saknar mig så mycket att de glömmer uppdatera :P
Nu är jag iallafall hemma och förhoppningsvis går uppdateringen bra idag :)


Jag är lite nyfiken på era tankar kring bloggen. Skulle ni inte kunna slänga iväg en kommentar?
Berätta lite vad ni tycker. Ska vi ändra på något? Vill ni läsa mer om något annat? Tell us!

, Ninjabob

Stickmätar tävling

Jaa, jag vet att NinjaB sa till er att vi "pojkar" skulle ta hand om er igår. Men ni måste tänka på att jag börjar bli gammal och grå. Och ska jag skriva ett inlägg så kan det ta flera timmar eftersom jag trycker på en tangent, ett finger i taget. Skratta ni. Ni kommer själv sitta där en vacker dag och minnas tillbaka på er ungdom när ni oxå kunde hoppa 2 meter upp i luften och skjuta eldbollar!

Fast igår fick jag (trots min ålder) iväg några rackare rakt i ansiktet på Ken!! Och det är så man ska ta han! Med hans egna medicin. Då går det! Tyvärr hade han redan förnedrat mig med 17 förluster och mitt självförtroende låg i kattlådan. Jag övade med Yun. Och åkte på en del stryk. Om och om och om igen. Men så är det. Ska man lära sig en ny karaktär så får man börja från noll. Och att öva mot Tompa Eldnäve e inte det lättaste. Han tolererar inget trams!

Till sist när jag fått nog och bytat ut Yun mot Ryu och Ibuki så startade game:andet på riktigt! Då blev det ngra vinster. Och jävlar va roligt vi hade det! Varsin stor fin sticka på bordet framför oss och 40-50 matcher senare va nöjda med kvällen. Jag hade växlat lite mellan mina karaktärer och faktiskt Tompa oxå. Inte bara Ken ;)

Nu har jag en fin uppställning tycker jag. Jag har Ibuki och Yun. Och jag har för dom klassiska bataljerna Ryu.

Hårdträningen har börjat.

/SnEaiD


Ett demo på G och svordomar

Jodå. Visst satt vi och svor över Xbox lajv igår! Men det va inte till henne jag skrek "ditt lilla luder" och "har du gräddbullar i röven?!". Nä, det va till den där förbannade blå sista fajten mot Seth. Jag gillar inte han. Jag gillar han inte alls!! Han e ett barn från Kongo som ingen älskar! Och efter 3 raka rundor som man lyckats ta sig till honom och sen åkt på stordäng så e det inte kul längre. Jag måste besegra han på första försöket. Inga retrys.
Får testa ikväll igen. Jagar achin med Yang. Endast 10 små söta G men jag ska ha dom. Så svårt ska det inte vara.

Imorse efter att jag läst SpJs fina lilla review på Kingdom hearts så spanade jag in gamereactor-appen och såg att en demo på Dragons Dogma ska komma ut nästa vecka! Goda nyheter så här en Tisdag förmiddag :) Demos är alltid uppskattat även om dom inte alltid ger en rätt intryck av spelet.

En demo som jag tycker är väldigt missvisande är den på Dead Space. Där har du ett fantastiskt spel som ingen action och skräckälskare får missa! I ettan är stämningen krypande obehagligt bra första gången man spelar. Demot i sig är inte det. Slänger bara in en i en liten del där man får känna på kontrollen och möta ngra fula necromorhps. Låter som en demo ska vara, visst. Men nä. Svårt och förklara. Den ger inte rätt intryck helt enkelt.

En demo ska i bästa fall få mig att direkt gå bort till datorn och förboka spelet! (precis som med Devil may Cry 4) Då har det lyckats!
Sen kan det givetvis vara tvärtom oxå. Och det är inte lika kul.

Oavsett så ska det bli intressant att se vad jag tycker om Dragons Dogma om en vecka :P

/SnEaiD out


Idag tar pojkarna över

Idag kommer jag inte ha tid för att uppdatera bloggen, mer än detta inlägget då. Döh!
Har en 12 timmars bilresa framför mig då jag ska hämta lillsyrran i Gamleby (Småland).
Pojkarna får ta över idag. Och ta hand om uppdateringen without me, hehe.

Innan jag sticker vill jag dock påminna er om att nya Game Reactor är ute. Don't forget!
En speltidning är ju aldrig fel att ha. En gratis sådan är ännu bättre.

Vi hörs ikväll eller imorgon.

, Ninjabob




Den gångna helgen

Helgen som varit har jag ängnat mig ganska mycket åt min gamla Nintendo DS. Vilket betyder att jag har prövat ett antal spel som jag blev sugen på. Spelen som testades var
  1. Phantasy star 0
  2. Kingdom Hearts: Re coded
  3. Professor Layton and the last specter
  4. Kingdom Hearts: 358/2 days
  5. Suikoden Tierkreis
  6. The legend of Zelda: Oracle of Seasons
  7. The legend of Zelda: Oracle of Ages
Som ni förstår så är det en hel del, har försökt sätta mig in i de flesta så mycket som jag kunnat. Vissa av dem tröttnade jag ganska fort på och vissa höll en längre stund. Jag tycker man ska prova sig fram för att veta vad man gillar och inte gillar.
Vi kan ju börja med ett spel som jag till en början gillade men sen blev det lite för tunt story mässigt och spel mässigt.

Kingdom Hearts: Re coded

Kingdom Hearts: Re coded är en NDS version av orginalet till ps2 och utspelar sig i en alternativ värld tillv ad som hände i orginalet. Vilket betyder att man reser till alla platser som finns med i 1an men att man löser buggar och ställer saker till rätta.

När jag först startade spelet så kände jag wow detta kan ju verkligen bli bra. det bjöd på rätt så nice intro sekvenser och jag tänke  att shit detta kommer nog att bli "the game" för NDS. Men tyvärr så var inte fallet. När jag efter ett hyffsat intro fick börja spela så hade man tagit bort alla voiceacting förutom i vissa mellan sekvenser vilket kändes B bara. Inte nog med det spelet har en ganska så tråkig story och man får aldrig se några gester när man samtalar med andra karaktärer ifrån Spelet, som mestadels sköts via två stillbilder som poserar framför en "bakgrund" på platsen där du är.
En rolig sak med Kingdom Hearts spelen är att dom blandar karaktärer från två universum dvs Disney och Square-Enix. Känslan av att springa på Tidus från FFX eller Cid ifrån  Final Fantasy VII är magisk för man får någon form av nostalgi. 


Ett möte med Cid från Final Fantasy VII




Ett möte med en icke så lik Tidus från Final Fantasy X
Själva fighting momenten och gamplay är helt okej. Att manövrera Sora genom landskapen är faktiskt ganska bra för att vara ett DS spel tycker jag. Fightingsystemet påminner lite om det som fanns till Final fantasy VII: Crisis Core, som enligt mig är ett av de bättre systemen på senare tid. 


Så här ser det ut när man fightas

Musiken tycker jag är väldigt mysig och glad vet inte riktigt vad jag ska jämföra med förutom Kingdom hearts 1 ;). 



Totalt sätt så får spelet 5/10 poäng utav mig. Musiken och utforskar glädjen är det som räddar spelet från att inte få mindre.
// Over and out SpJ


Två arga typer

Ikväll blev det ännu mer Super Street Fighter IV AE. Men bara Arcade.
Jag hade dock sällskap med SnEaiD över xboxlive och vi båda var lika förbannade.
Något vi har gemensamt är hur mycket vi hatar Seth. Vi satt och skrek och svor, haha.

Dahlsim är förresten den tråkigaste karaktären att spela med. Jag led genom hela Arcaden.
Han är säkert bra om man kan spela som honom men det kan jag verkligen inte.
Så jag väljer att hata honom istället :P Men nu har jag klarat det med honom. And that's that.

Nu får det dock räcka med spelandet för ikväll.

Good Night!

, Ninjabob

Wonderboy!!!

Tankar poppar upp och försvinner när man startat ett spelforum som ska uppdateras med blandade speltexter. Nu har jag glidit över lite på spemusik tack vare Fez. Och innan va det racing, Mario och 3ds. Vilket såklart blir, om man lägger ihop dom, Mariokart! Det ska bli mitt roadtripp spel upp till Retrospelsmässan den 28:e! :) Men men, nu va det spelmusik det gällde.

Ett äldre inlägg döpte jag till "Bacon och Game gear" och det handlade lite om brossans gamla konsol. Och musiken som vi lyssnade på när vi åt frukost. Och nu är det Wonder Boy som har hoppat upp i tankarna.
Del 3, The dragons trap.

Underbara minnen till det spelet. Ett äventyr som går ut på att bli människa igen efter att ha förvandlats till en drake, musman, lejonman o.s.v.

Ute på en paradis ö med blått vackert vatten under dig va det lätt att bli förtrollad till dessa vackra toner!



Men låten som sitter hårdast i våra minnen är den, när man tagit sig ut ur den rasande borgen precis efter den tragiska förvandlingen. När man står där i en drakes kropp. Ensam och rädd. I en monsterstad. Med ett stort jävla  leende på läpparna :D




/SnEaiD, the Wonderboy.

Oh yeah, I'm that good

Igår fortsatte jag att jaga achivementen där du ska klara Arcade Mode med alla karaktärer.
Jag var så fokuserad på just den att jag blev en aningen paff när två andra ploppade upp.

Den ena av dem gjorde mig väldigt glad. För vad jag vet så är den ganska så svår att få.
"Speed Freak". Någon ni känner till? Om inte så ska ni få er en liten förklaring:
Man ska klara alla ronder på 20 sek. eller mindre på medium eller högre svårighetsgrad.

Känslan när man fick den achivementen var fin. Jävlar vad stolt jag blev.
Jag är faktiskt fortfarande lite stolt. Och lite imponerad. Damn, I'm good!

Ps. den andra achivementen var, om ni är interesserade, att jag vunnit x antal Perfect-matcher.

, Ninjabob


Vad tycker jag om Fez?

Efter den aktiva dagen igår så satte jag mig och pusta ut på kvällen med Fez. Spelet som ser ubercharmigt ut och till en början oxå är det. Jag faller pladask för den mysiga grafiken och det smarta tänket. Pussel i retro-format tilltalar mig!

Vad jag inte gillar ngra timmar in i äventyret är all luddighet. Portaler hit och dit. Hemligheter som jag inte riktigt förstår mig på och vad jag ska leta efter. Hitta bits och kuber, det har jag förstått. Men resten? När jag kommer till en ny del av kartan så sitter jag ändå och småmyser lite. Då är det väldigt trevligt! Irritationen kommer när jag e klar och inte vet var min nästa destination är :/

En annan sak som jag blir ledsen på är spelmakarna när dom försöker söva en med deras ambienta och väldigt tråkiga ljudslingor... Vill ni att jag ska somna framför spelet? "Musiken" må vara oldfasion och skapad med gamla ljudchip i tanke. Men lite glädje och fart kan ni väl ändå slänga in?!
Det känns som att dom sneglat mot Cave Story och det gör mig absolut ingenting. Det gillade jag. Tyvärr tappade dom en smula spelglädje tack vare att dom inte gick hela vägen i och med musiken.

Tilläggas bör dock att jag va väldigt trött o seg i knoppen igår. Ungefär som en gnällig liten gubbe. Så innan jag bestämmer mig för om jag gillar spelet eller inte så tänkte jag ge det lite mer tid. Nytänkande och charmig grafik har det ivf!

/SnEaiD out


Snart en månad sen

Det har snart gått en månad sen vi var på Joystick 4.0. En av de roligaste dagarna i år.
Jag tycker att vi firar det underbara minnet med en fin bild jag klippt ihop.

Nu är det dags att blicka framåt. om 13 dagar är vi uppe i Göteborg RSM.
Ett nytt fint minne att se framemot. Oh, It's gonna be a great day with the crew.

, Ninjabob


Fiiiiinish!

Mitt förhållande till bilspel är inte det bästa. Ultravåld och spel med sexuella anknytningar är härlig underhållning i mitt liv. Men inte bilspel. Förutom då kanske Rally. Och framförallt Sega Rally från 1995.




Varför kom jag att tänka på det undrar ni? Jo, jag må vara en tvättäkta spelnörd. Men allt annat måste oxå hållas i trimm. Mat, städning, motion, familj, vänner osv. Och just idag va det ut med Brossan och kolla efter ny bil. Min gamla Toyota har gjort sitt och måste bytas ut. Ungefär som att byta ut Sega Rally mot Dirt.

Vad jag vill ha sagt med detta inlägg e just det, att allt går att koppla till mitt underbara intresse, tvspel!

/ SnEaiD




Om jag hitta en ny bil? Jodå, en liten kvick rackare.
"Lilla svarta hingsten" ska jag döpa han till :P


Lite söndagshumor




Så manlig!

Förutom att att ta ner N-Bob på jorden igen (boom baby!!) och visa vem som är spelpappa i detta gänget, så lyckades jag även tvåla dit stora stygga Bowser och räddade min sköna Peach!
Därefter tog jag på mig tvättbjörnsdräckten och flög hem till vårt lilla svamphem med henne i mina manliga armar!

(Jag vet att hon är sugen på en riktigt Mario-behandling så fort vi kommer innanför dörren. Hon viskade nämligen små snuskiga ord i mitt öra hela vägen hem.)

Och jag förstår henne! Han e ju en riktigt karl den där rörmockaren, eller hur tjejer? ;)

/SnEaiD


Jag är besegrad

Ikväll så var det jag som åkte på storstryk. Ett stort grattis till SnEaiD som äntligen tog mig ;)

Det har blivit en del Super Street Fighter 4 ikväll. Laddade även ner Arcade Edition.
Så nu är det ännu roligare att spela. Plus fyra nya karaktärer att välja mellan. Oni

Jag har även betat av lite på en achivement. Klara Arcade mode med alla karaktärer.
8 stycken har jag klarat det med idag. På medium. Det tar sin lilla tid, hehe.

Nu är det iallafall slutspelat för dagen. ´
Jag har blivit besegrad.
Jag har blivit förnedrad.
Nu räcker det.

Godnatt, Ninjabob

Lördagsmys med mig själv

Det är lördag och jag har ett fajtingsug efter gårdagen. Så ikväll är det jag och SSFIV.
Kanske blir det lite Street Fighter Third Strike också? Får se vad jag fastnar framför.
Kanske utmana SnEaiD på en match? Om han vågar. Sist åkte han på storstryk, hehe.

Jag ska ha lördagsmys ikväll. Med mig själv. Tända lite ljus, bädda ner mig i sängen och spela.
Var det någon som sa forever alone? Oh well, that's me! :)

Ninjabob


Ja, jag är helt värdelös på att ta bilder. Mitt huvud får aldrig vara med, haha.
Tur man har en snygg kropp iallafall (och stickan, han är söt)


WinterFajten del 3

I början va vi bara 4 -5st som deltog. Och antalet ökade ganska sakta dom första åren. Tvspel va inte lika accepterat då som nu och min vänskapskrets inte lika stor. Men vi hade lika roligt för det!

Efter 2 år så började vi förflytta oss och det va inte tvunget att turneringarna skulle hållas just hos mig. Vi hade en hos Mayer, en hos Robban och om jag minns rätt så satt vi hemma hos Tompa en gång oxå. Men det kan ha varit en vanlig spelkväll. Vet att vi spelade mycket House of the Dead 2 där hemma.

Vid denna tiden hade vi gått vidare från Virtua Fighter och Fighters Megamix till Soul Calibur 1 och sedan 2. Antalet deltagare hade ökat till ca 7st så vi va fortfarande en liten skara.

När jag äntligen hade flyttat hemifrån så hade vi en egen plats att sitta på! Inte bara ett trångt pojkrum eller föräldrars vardagsrum. Och det va här det börja gå över till blodigt allvar! Det va hemma i min lägenhet som våra fajtnights evolverades till det årliga eventet, WinterFajten!

/SnEaiD

 


Things to do with gaming gear

Finns många användningsområden

 

/ SpJ


Nytt tillskott?

Hittade en grym mössa idag på tro det eller ej kapphal i stan. Sjukt många klädkedjor som börjar ta an gaming i modet. Själv fick jag inte köpa den för sambon. Men kanske blir ett smygköp sen ;)



/ SpJ

 


Känslan när man tvålar dit Seth

Ni som spelat Street Fighter 4 & Super Street Fighter 4 känner till slutbossen, Seth.
När han dyker upp på skärmen så brukar det bli en suck följt av ett "Sethajävel".

Igår fick vi för oss att klara Arcade på medium med Oni (Achivement baby).
Och jag som spelar med Ibuki annars fick en  lite utmaning där. Men det gick bra.
Man får ju inte ta continue om man ska ha achivementen så det är lite småsvårt.

Men efter 4-5 försök så gick det. Inte för att skryta eller så men jag tvålade dit Seth.
Inte bara det utan jag fick en perfect på honom. Den känslan var så jävla underbar.
En känsla av stolthelt och imponering. Man kände sig jävligt bra, hehe.

Picco (så låter det när man får en achivement) 10g rikare!

Ninjabob


Ninjabob. Super Street Fighter 4. Stör för tusan inte!


Jag är egentligen ingen spelnörd...

Jag har en bekännelse. Ngt som tyngt mitt hjärta i flera år.

Mitt intresse för tvspel är bara en lögn. En täckmantel. Det är inte till mig jag köper alla dessa spel. Det är till Kaneda.

Han e nämligen en låd-katt. Innehållet kan kvitta. Så länge han får nya förpackningar att utforska så e han nöjd.

/SnEaiD, ingen äkta gamer


Vem va det som Fez?

En del av Thenerdcrew bestämde sig för att sticka ut och luncha lagom vid 1 - tiden igår. Varsin vilt-burgare fick det bli. Och en kopp kaffe hemma hos mig sen. Medan Brossan satt och letade ny bil till mig på blocket så startade jag nedladdningen av Fez. Va tvungen att prova detta omtalade indie spel nu när det äntligen kommit ut.

En bil hittades (som jag ska iväg och titta på idag). Kaffet dracks upp. Och Fez imponerade! Spelet alltså. Inte att Brossan fes oss i nacken när vi satt där med kontrollen i handen. Fast givetvis blir jag alltid lite imponerad av det oxå!

Solen titta fram. Så innan vi bestämde oss för att fortsätta med game:andet så ville vi ut och få lite motion i det fina vädret. Done n done!

Därefter fortsatte kvällen med Street Fighter, Fez och förstås ngra banor Mario!

/SnEaiD out


Den är mycket större än min andra!


Så här sjukligt taggad va jag när jag packade upp och det va dags för premiären!



Och så här otroligt snygg är den!


Lite större jämfört med min andra!


/SnEaiD

In the mood for horror

Idag känner jag mig lite sugen på något skräckspel. Kanske blir det den gamla godingen och tillsynes min favorit i spelserien, Resident Evil 2! En härlig grej med Resident Evil 2 var att man släppte en handkontroll designad för detta spelet, där ena sidan var designad som ett pistolhandtag och andra sidan var som en kontroll. Kontrollen hade lite special design där man ändrat om bland knapparna.


 

Det fann ju även en handkontroll till Resident evil 4 både till PS2an och till GameCuben, den är ju formad som en motorsåg.

 

Annledningen till att jag blir så sugen på att spela de gamla spelen är nog att jag tycker det lades ner mer hjärta och själ i spelen förr. Visst voice acting och så var kanske inte det bästa men dom hade något som greppade tag i en på ett bättre sätt än vad många spel gör idag. Bara titta på Suikoden 1 och 2 till exempel. Ingen värst bra grafik idagens mått men dom hade det där lilla som gjorde och gör fortfarande att många tycker om att spela om dem än idag. Även många gamla NES och SNES och GB spel har ju fått en rejäl uppsving på senare tid med tanke på alla som blivit mer och mer sugen på retro spelande.

 

// SpJ

 


Kvällens underhållning

Efter två hårda träningspass så är det ganska så skönt att bara luta sig tillbaka och sno åt sig SnEaiD's 3Ds och spela lite Mario. Kvällsunderhållning indeed!

Ninjabob


WinterFajten del 2


Jag blev tvingad att spela det. Hade inget val. Man fick det till när man köpte sin Sega Saturn. Och eftersom jag bara gick i skolan så hade jag inga mer pengar än till endast konsolen.

Killen som stod i kassan försökte övertala mig att istället köpa den nya heta Playstation! Den va myyycket bättre och kraftfullare.
Men jag ville ha en Sega. Jag hade alltid haft Sega. Snubben bakom disken visste inte vad han snacka om! Jag köpte det jag hade bestämt mig för och kom hem. Startade det nya spelet där karaktärerna rörde sig och slogs i 3D! Virtua Fighter, wow!

Nästan varje kväll va det mini turneringar hemma hos mina föräldrar mellan mig och mina vänner. Jag satt och försökte lära Tompa Eldnäve (som då bara hette Tom) och min bror dom olika movesen som jag hade övat in dagen innan.
Det skulle jag aldrig gjort! För det va där rivaliteten började! Wolf mot Kage. Cervantes mot Rafael. Ryu mot Ken. Tom mot mig!

Jag va tvungen att göra ngt åt problemet. Jag kunde ju inte få stryk varje kväll, alltid alltid. Det behövdes en riktigt turnering. En som kora en mästare ända tills nästa gång det va dags. Papper och penna plockades fram och sommar och vinter slagsmålen skapades!

/SnEaiD

 


Ny bakgrundsbild på mobilen

 


Dante & Bayonetta



SnEaiD

 


Mamma Gun!

Kommer ni ihåg att jag åkte på spö och sen fick middag hemma hos mina föräldrar i Söndags?
Annars e det bara att scrolla ner till "Haha, detta är så fel!"-inlägget så har ni det där.

Maten som serverades då va en lammstek som farsan hade fixat! Så gott!!
Men det roligaste under föräldrarträffen va klart när Mamma Gun fick prova på Face raiders till min nya 3ds :) Att ta ett foto på sin mamma och sen berätta för henne att hon ska skjuta på "dom fula ansiktena" kanske låter lite taskigt. Men har ni provat spelet så vet ni vad jag menar ;)

Hon är en envis rackare och lärde sig snabbt hur det fungerade.
Sikta och skjut!
Kom överst på highscore- listan.
Simple as that.

Efter några omgångar skulle jag bege mig hemåt. Då hade hon jobbat upp sig till en respektabel 3:e plats! Jag blev lite imponerad. Hon är en klar vinnare, min mor! :P


/SnEaiD



Visst e hon söt? ;)


Retrospelsmässan 2012

Retrospelsmässan är ett årligt återkommande event i Göteborg. Den första mässan var 2010
och blev en storslagen succé. Detta året ska The NerdCrew dit för första gången.

Under Retrospelsmässan får man chansen att spela på mängder av retrokonsoler och retrodatorer från 1970- till 2000-talet. På mässan kommer man att kunna köpa spel, konsoler och annat spännande från utställare. Och man kommer även kunna delta i speltävlingar där man kan vinna fina priser.

Låter detta intressant? Någon som är intresserad?

- När?
Lördagen den 28 april kl 10.00 - 18.00.

- Var? 
Gamlestadens Medborgarhus, Brahegatan 11, Göteborg.

InträdesprisInträde: 70kr
(Barn under 13 år går in gratis men måste komma i målsmans sällskap)

Vi är ett gäng på 6 personer som kör upp till Göteborg på morgonen och sen hem igen på kvällen.
En liten roadtrip med The NerdCrew. Det ska bli så himla kul. En upplevelse och minne för livet.

Ninjabob



Samlare

Som SnEaiD skrev innan så är det nog jag som är den stora samlaren av oss tre, jag är en sådan person som gillar collectors editions där man får lite extra grejer till t.ex en bok med lite artworks eller en liten fin figur som kan stå i bokhyllan.
Givetvis finns det gränser på vad jag tycker är rimligt på att lägga ut på saker och ting. En av de grejer som jag samlar på är Final Fantasy prylar(det kommer en video blogg om dessa senare).
Jag uppskattar som sagt när man får lite extra till spelen eller filmer som man köper, däremot tycker jag att det är fruktansvärt onödigt att slänga med nån DLC grej som collectible så som ett gevär som man så fint fick när man förbokade Mass Effect 3, ska det va samlar saker så ska det vara fysiska artiklar.

Vet inte hur många timmar som jag har suttit och bläddrat på Tradera för att hitta diverse saker som jag skulle vilja ha. Det värsta är att det finns så mycket gött som man bara vill beställa nu nu nu. En som nog inte tycker att mitt intresse för samlarsaker är min sambo som tycker att det är barnsliga saker t.ex när jag beställer hem nån action figur från Mass Effect eller nån onödig Final fantasy pryl. Men visst vi har ju olika intressen allihopa, och tur är väl det?

Tänkte jag skulle visa fyra av mina fina samlarsaker idag.



Final Fantasy VII Advent Children Play Arts Vol. 1: Sephiroth



Final Fantasy VII Advent Children Play Arts Vol. 2: Yuffi 



Final Fantasy VII Advent Children Play Arts Vol. 2: Reno



Final Fantasy Advent Children Limited Collectors Ed.
(Innehåller: 1st manus, 1st novell, 10st vykort, 1st Limited ed. film)


Det var allt jag hade för mig ikväll! See yah! // SpJ

WinterFajten del 1

Vi e inne i en fajting-period nu. Jag, N-Bob och Tompa Eldnäve. Och det kommer säkert att hålla i sig ett tag när vi alla 3 har varsin ny sticka.

Jag har länge uppskattat ett bra slagsmål men hellre valt 3D-fajters före 2D. Så va det ivf förr. När Virtua Fighter fanns till Saturn och Battle Arena Toshinden till PSX. (tror det hette så)
Nu ser det annorlunda ut.

Hela scenen fick sig ett uppsving, och påverkade även mig , i och med Street Fighter 4. Och bättre slagsmål än så har jag aldrig upplevt!

Men så har vi oxå den klara höjdpunkten. Den som inträffat en gång om året. Mitt egna lilla evenemang.

WinterFajten.

/SnEaiD

 


Damn, va het!!

Det e inte jag som är collectorn i vårt gäng. Både N-Bob men framförallt SpJ är mycket mer samlare än mig. Jag är tvärtom och skiter i om jag får en docka till spelet eller hur det är paketerat. Det får tillomed va digitalt nerladdat så länge jag får spela. ( ja, jag överdriver lite nu)

Men i förmiddags när jag öppnade mitt hemliga paket så vaknade det en lite samlarnörd även i mig!! För oj. Oj. OJ! Flygande Jacob va snygg förpackning den låg i!! Jag hann inte packa upp den helt, och så het som den är så vet jag inte ens om jag ngnsin kommer att göra det! (lögn)

En bild gör den inte rättvisa. Det e som att fota utsikten från Tokyo Tower och tro att andra som ser bilden får samma känsla som en själv.

Men givetvis tog jag en ändå :)

/SnEaiD


Capcoms kommande spel

Igår så kom det en massa uppdateringar om Capcoms kommande spel.
B.la så fick Resident Evil 6 ett nytt datum. Vilket uppskattas väldigt mycket från min sida.
Resident Evil-spelen ligger på min top 10 lista, hehe.

Ninjabob





Ett stort hemligt paket!

 


/SnEaiD

 


Känner du igen alla ?

Nu har Tim Hijlkema på youtube gjort en film där han har gjort planeter med olika teman från spel. Kan du gissa vilka spel som planeterna döljer?



Kom igen och gissa! // SpJ

Äntligen vår!

SpJ tycker, som ni läst, att det är lite synd att han inte har ngt wow-spel att se fram emot (förutom nu RE6!) Och jag förstår han, men jag håller inte med.

Har man inga spel i sikte är det ett perfekt tillfälle att ta tag i sin "lista" (om man nu e så sjuk som mig och har en lista vill säga) och köra igenom de spel man missat pga tidsbrist! Dessutom har priset på många av titlarna droppat efter att dom varit ute på marknaden ett tag. Skitbra!

Nu kan jag hugga tag i sista Professor Layton äventyret till min DS, ladda ner ngra spel via E-shop och äntligen få testa Dark Souls! Och då har jag inte ens nämnt Street Fighter X Tekken.

Spelvåren kunde inte bli bättre ;)

SnEaiD


Resident Evil 6

Oj oj oj! Ny Trailer och nytt datum för Resident Evil 6. Shit detta kommer bli grymt!! Dock fanns det inget ingame material i trailern utan bara filmsekvenser.
// SpJ

The NerdCrew bjuder på kärlek

Först och främst så vill vi säga ett stort tack till RandomSeb som fixat headern.
Visst blev det snyggt? Han lyckades få med många av våra favorit spel :)


Bloggen är endast 5 dagar gammal men statistiken går bara uppåt. Många som hittat hit.
Vi hoppas att ni gillar det ni läser och att ni självklart tittar tillbaka och även sprider oss vidare.
Är det något speciellt ni vill ha mer av? Eller har ni kanske några frågor?
Maila oss gärna på: [email protected] eller skriv en kommentar.


Tack till alla som lämnar kommentarer och ger oss komplimanger för vår blogg osv.
Vi är bara ett litet gäng som skriver om det vi brinner för men att det skulle bli så här stort?
Och ett stort tack till er som skriver om oss på Facebook och Twitter. Det betyder så mycket.

Fortsätt gärna att följa oss och har ni missat våra äldre inlägg? Bläddra bara bakåt i arkivet

Tack än en gång.

Ninjabob, SnEaiD & SpJ


Något nytt!

Såhär en vecka efter att man har klarat Mass Effect 3 så känns det lite tomt. Vad har man att glädjas för nu? Finns en hel del spel som jag skulle vilja ta tag i men absolut inga som jag känner WOW detta måste jag ha! HD-remakes i all ära och oldschool spel men nä det känns inte så pepp. Förutom ett som landar någon gång i juni och det är Lollipop chainsaw. Där snackar vi ett tokigt spel, menar vem går runt med sin pojkväns pratande avhuggna huvud krig midjan? Jag känner att detta är deffinitivt något jag måste plocka hem sen.

//SpJ

 


Ett spel som måste spelas

Nu har jag suttit lite med Shadows of the Damned och jag kan inget annat än att älska det.
Det är ett härligt spel med typisk Sarah-humor så man sitter och fnissar lite i mellan åt.

Höjdpunkterna i spelet är helt klart kommentarerna som läggs av både Garcia och Johnson.
Även när Johnson läser historier ur böckerna som man hittar på vissa banor. Klockrent!

"What is that? A sushi with a dick?" - Garcia

Shadows of the Damned är ett spel som jag rekommenderar starkt. Det är riktigt bra.
Humorn gör också en stor del av det hela. Plus så är det lätta achivements ;)

Ninjabob
(som nu är 105g rikare, hehe)


Ingen X-knapp!

Mätt till tusen, rapar vitlök och är väldigt nöjd med kvällen!
Hemma hos Carro och Tompa-Eldnäve blev det hemlagat, massa påskgodis och Super Street Fighter 4 med hans nya arcade sticka.
Vi skulle jaga lite achivements ihop och har redan bockat av ngra av karaktärerna vi klarat det med. Men ikväll skulle det bli lite svårare än vanligt. Tompa har haft otur och jag lider lite med han. Hans X-knapp fungerar inte...
En helt färsk sticka för runt tusenlappen och skitet bestämmer sig för att sluta fungera! Vad är oddsen?

Vi hade bestämt redan innan i veckan att vi skulle spela SF ihop och gotta oss en kväll.
Gotta oss har vi verkligen gjort och spelat med.

Men att möta Seth utan en fungerande X-knapp är som att lukta dill i Nebraska!


SnEaiD out

Fortsätter äventyret

Idag har jag fortsatt äventyret med Suikoden Tierkreis. Nu känns det mindre och mindre som ett suikoden, enda som ger en den där gamla känslan är segerlåten och att du kan använda runes. Stoymässigt känns det lite rörigt eftersom det finns någon form av parallella världar där folk existerar på alla platser. Men ändå spelar jag vidare. Det finns något litet som håller en kvar men kan inte förklara riktigt vad det är. Men det är mysigt och färglatt måste jag erkänna.

/ Cheers SpJ


Shadows of the Damned

Idag blev det ett litet häng med SnEaiD. Han spelade vidare på Devil May Cry
och jag körde några banor på Super Mario 3D Land. Sen sjöng vi med i Han Solo-låten.

Innan jag körde hem så frågade jag lite snällt om jag inte kunde få låna Shadows of the Damned.
Och självklart fick jag det. Så ikväll tänkte jag hänga lite med Garcia & Johnson.
Har sett när SnEaiD spelat det innan och humorn i spelet är fantastisk. Snopphumor!

Ninjabob


Haha, detta är så fel!

Det va med tunga steg som jag gick till päronen på middag igår. Efter att ha fått storstryk av NinjatothefuckingBob i Third Strike så ville jag mest av allt stänga in mig i mitt kylskåp och smeta in mig i majonäs!
Tack o lov blev kvällen bättre redan efter att jag hade fått mat i magen. Min söta Mamma fick prova lite Nintendo 3DS och att bara titta på henne när hon spelar och lever sig in i det är underhållnig av högsta klass ;) (ett inlägg om det kommer senare)

Men det jag ville visa er denna förmiddagen är ngt helt fantastiskt! Jag såg det igår och har inte kunnat släppa det. Jag är upprymd av så många känslor! Vågade knappt visa SpJ först med tanke på att han är ett stort fan! Första gången satt jag själv med vidöppen mun och förundrades hur fel detta va. Andra gången skrattade jag rakt ut. Och tredje gången började jag tillomed att sjunga med!!

Mina damer och herrar, jag ger er...  Han Solo!!!

 

SnEaiD

Söndagskväll

Ni kanske undrar vad jag gör såhär på söndagen? Jo jag ligger faktiskt i soffan och prövar Suikoden Tierkreis. Har bara spelat nån timme men det känns som ett ganska bra spel för att vara till NDS. Musiken är ju oldschool suikoden style så bara det är ju ett plus!

SpJ

 


There ain´t no one better


Jag är ju ett sånt mass effect fan att jag måste bara dela med mig av denna. Den är gammal och jag har spelat den de senaste månaderna :)  men fortfarande lika bra :)

Over and out / SpJ

Mass Effect 3 vs Soul Calibur V

Level hade ett erbjudande att om man köpte en prenumeration så fick man välja ett spel.
Mitt val stod mellan Mass Effect 3 och Soul Calibur V. Jag valde Mass Effect 3, vilket jag ångrar.

Jag har aldrig varit ett fan av Mass Effect men efter att testat demot till 3an så blev jag ändå sugen. När vi testade multiplayern tillsammans så hade vi det jäkligt kul. Men det var på demot det.

Nu har jag haft spelet i snart en månad och jag har nog inte spelat mer än någon timme eller två.
Suget finns inte där. Det tar emot när jag ska starta spelet. Varför valde jag inte Soul Calibur V istället?

När vi var på Joystick 4.0 så testade vi Soul Calibur V. Det var jävligt snyggt och ganska så kul.
Nog ett spel som jag hade kunnat tänka mig att sitta och spela om kvällarna. Slåss lite och så.

Vad tänker jag göra åt att jag valde fel spel? Ingenting faktiskt. Det får stå fint i hyllan helt enkelt.

Ninjabob


Bild från Joystick 4.0


1 up 4 Ninjabob


Spelhäng och födelsedagsfirande

Eftersom vi båda fyller år i mars (24:e & 26:e) så kom vi på en bra idé. Vi kör på ett spelhäng.
Så den 25:e mars så samlades vi hemma hos SnEaiD för smörgåstårta, tårta, hemmabakade kakor a'la Ninjabob och tvspel.

Trots att det var honom som vi firade till mesta dels så fick även jag en födelsedagspresent.
Jag fick en arcade sticka. Jag blev så himla överraskad. Så himla glad.

Vad tror ni första tanken var efter stickan packats upp? Vi kör en Super Street Fighter IV-turnering. Tompa Eldnäven kom självklart på första plats men jag var inte mycket sämre. Jag kom tvåa! Förutom Super Street Fighter IV så lekte vi även en del med SnEaiD's 3DS.

Kortfattat så var det en riktigt härlig dag. Tvspelshäng och födelsedagsfirande med mina pojkar.

Ninjabob


SnEaiD

SpJ skrev en ordentlig presentation innan och berättade lite om sig själv och hans spelintresse.

Det tänker inte jag göra. Jag tänker bara visa hur jävla bra jag passar i headset och handkontroll.
Boom baby!!


Långfredags mys med Gamedaddy

Igår var det långfredag och jag och gamedaddy hängde lite på kvällen. Som vanligt blev det väldans trevligt med mycket spel och mat och prat. Mest prat om spel då så att säga. JAg började kvällen med att visa honom Jak & Daxter HD remaken som finns ute att köpa, både som triologi och enskildt spel på PSN eller SEN som det numera heter. Gamedaddy höll med mig om att det var en fantastiskt bra remake på ett gammalt PS2 spel. Jak & Daxter var för övrigt det första spelet jag och min bror hade till PS2. Kommer ihåg hur snyggt vi tyckte det var när man var van vid PSX grafiken.
Jag vill ju verkligen minnas Jak & Daxter som ett super snyggt spel. Men sen såg jag en jämförelsen med egna ögon :S
När vi blev lite hungriga så började vi att laga tacos. Gott och gick fort att laga.
Eftersom jag gått på lite retro spel just nu så passade vi på att spela lite på ett av mina favorit RPG Suikoden 1. Storyn är fortfarande lika bra och grafiken är galet charmigt. De som har spelat spelet vet ju att det handlar om kejsardömmets ledande generals son Tir Mcdohl. En av de grejer som bibehåller charmen är ju att man får samla ihop sin egen arme av 108 hjältar, vilket både är kul och gör att man får utforska världens alla kanter.
Gamedaddy visade även lite spel på sin Nintendo 3ds. Jag är väldans imponerad utav 3ds faktiskt. Vilken "kräm" man har fått in i en liten nintendo grej. Provspelade lite demos och Super Mario 3D Land. Demot jag provade var Resident evil revalations, och det var riktigt bra tyckte jag. När jag köpe rmin 3DS så kommer jag lätt att införskaffa Resident Evil till den. Anledningen till att jag blev nyfiken var att jag fick en liten känsla av att jag spelade ett av de gamla Resident evil spelen med skräck i, och det gillar jag väldans mycket.
Allt som allt en härlig fredagskväll med en väldans bra vän :)
Cheers / SpJ

Bacon och GameGear

Det blev påskafrukost med Brossan idag. Ägg o bacon. (Mmm bacon, som Carmine skulle ha sagt) Inget speciellt kanske, förutom att det e en väldans fin frukost :)

Brossan är ingen gamer och känner inte till dom "nya" spelen så bra. Men dom gamla 8-bits spelen kommer han ihåg! Och eftersom rainwave.cc va igång på datorn redan så blev det spelmusik vid bordet!

Megaman och Zelda kan dom flesta av oss. Tidlösa klassiker både som spel och sköna musikstycken. Men där e så många fler. Spel som man har egna minnen till. Vi gled in lite på game gear som brossan hade som ung och lyssna på låtar från Land of Illusion och Slider. Känner ni till dom? :)

Spelmusiken va klart mer catchy förr och det är ngt jag saknar i dagens spel!

SnEaiD


Sega Game Gear: Slider [aka Skweek] (1991)


En dejt med Catherine

Jag skäms nästan lite grann över att säga att jag inte klarat Catherine än.
Så idag sa SnEaiD till mig att jag borde sätta mig och spela det. Han har ju redan klarat det ;)
Han fick låna spelet av mig och han klarade det rätt så fort om jag inte minns helt fel.
(Det är trots allt SnEaiD vi snackar om, tvspelsnördarnas tvspelsnörd)

Nu ska jag ha en dejt med Catherine och försöka klara de sista 2-3 banorna.
Ni förstår väl själva hur jävla löjligt det är att jag väntat så länge med att klara det?
Jag är för tusan i slutet på spelet, haha. Men idag ska jag klara det. Hoppas jag!

Ninjabob


Ninjabob's stora kärlek


HD-remakes

En HD-remake är som att släppa en film på blueray när den redan finns på DVD. Ingen dum idé men ändå lite onödigt om du redan har den hemma i filmhyllan.
Vi spelade lite Jak and Daxter hemma hos SpJ ikväll och där har du ett härligt spel! Ivf på den tiden då det begav sig. Jag tycker det är en höjdare och likaså SpJ. Men vi har spelat det för. När det va nytt och fräscht. Nu är det bara fräscht. Och jag undrar lite vad folk tycket som missat det när det först släpptes för 11 år sedan?
Bra är det ivf.

Bra är oxå Devil May Cry som jag sitter med nu! Ett spel som jag minns att jag gillade och försökte mig på att spela i höstas igen. Men knapparna satt fel i mitt tycke och jag kände många irritations moment när jag satt där med min nerskalade bild från 16:9 till 4:3.
Nu är det åtgärdat!
Nästan..

Jag blir lite förvånad när vissa av cut-scenerna bestämt sig för att behålla sin gamla upplösning och Dante inte alls är i widescreen som han va för bara två sekunder sedan. Och även i pausmenyn har man inte gjort ngt :/ Varför går man inte hela vägen lixom? Vem på Capcom bestämde att man skulle hoppa över vissa saker?
Annars känns nyversionen riktigt bra och det ska bli kul och spela igenom alla 3 spel på skivan! Jag njuter av stämingen när jag springer runt i borgen och får möta stora bossar!! (I love stora bossar!)

Ah, och en sak till. Knapparna sitter rätt denna gången :P

SnEAiD

Tompa Eldnäve Vs Gamedaddy

Som SnEaiD nämde innan så är hans nerver inte dem bästa när han spelar Street Fighter.
Men när vi var på Joystick 4.0 så spelade han riktigt bra. Då spöade han Tompa duktigt.

Det är ganska så ovanligt att man vinner över Eldnäven så bara att ha det på film är stort, hehe.

Ninjabob


Tompa Eldnäve Vs Gamedaddy


Jag vann!

Jag e nere i en svacka och behöver verkligen jobba upp mig!
Sitter mest och drar i stickan när jag spelar. (kan tolkas på olika sätt)
Men till sist efter många matcher så vann jag! Hittade lugnet och spelade taktiskt.

Mina stats e inget att skylta med så dom behöver ni inte se ;)

Gamedaddy aka SnEaiD


Nero + Dante x3

.


Vem är jag ? SpJ så klart!

Hej och välkomna til våran blogg! 

Vem är SpJ då? Man kan väl börja med att berätta om att jag jobbar på kontor och är TOKIG i tv-spel och allt som hör tv-spel till.
Min första kontakt med tv-spel var när min pappa kom hem med en commodore 64 och spelet Rambo: First Blood II. På den tiden hade vi en bekant som hade en liten datoraffär där jag älskade att kika rundor. Många timmar har tillbringats och titta på de olika spelen som stod i hyllan. 

På senare år har jag hunnit med x-antal konsoler så som Sega Megadrive 2, Super Nintendo, Gameboy, Playstation 1,2 och 3, N64 och nu senast en Xbox 360. Roligast har jag nog haft med de senare konsolerna Xbox 360 och PS1, 2 och 3. 

På bloggen kommer jag att skriva om lite vad jag spelar och vad jag har för mig om dagarna.
Vad gilalr jag och spela då? Jag gillar mycket rollspel och äventyrspel Retro som nya. Mitt senaste projekt är att spela igenom Suikoden 1 och 2 igen, försöka leva upp lite gamla minnen från förr.

Vilka är de bästa spelen jag spelat?
Det är svårt att säga exakt men jag vet att det finns två spel som alltid kommer vara med i minnet i top och det är Final fantasy 7 och Mass Effect 2!

Jag har även spelat en hel del MMORPG mest då World of Warcraft så klart.

Ställ gärna frågor

SpJ

Fans vs Bioware

Jag har under de senaste veckorna tillbringat min tid med Mass Effect 3 och Commander Shepard ute i rymden på mitt skepp Normandy. Många är vi som har gjort samma sak. Som följt John/Jane Shepard från att vara en lovande soldat till att bli galaxens frälsare. Totalt är det otaliga timmar som har lagts ner på detta rymdepos. När jag började spela den tredje delen i äventyret så kände jag glädje, storhet, nyfikenhet och en hel del pondus! Kommer ihåg att jag satt och tänkte för mig själv att This is it!! Nu ska jag äntligen få veta hur alla trådar binds samman. Känslan höll Nästan hela vägen till slutet förutom lite små missar som att inte ha olika städer att åka runt till som i del två.

Hur som när jag satt där och hade klarat spelet så kände jag först att jäklar vad bra det här blev. Eftertexterna rullade på och jag började prata med Gamedaddy om slutet. Och genast så var vi på samma plats som alla andra fans är på. VI GILLAR INTE SLUTET! Bioware, vad hände? Som tur är finns det vissa som har väldigt bra teorier. (Kan dock inte ta upp detta ännu eftersom att alla tre av oss har inte spelat klart ännu) som jag kommer skriva om i i något senare inlägg.

Bara dagar efter relesen började det dyka upp lite här och var klagomål på slutet i spelet. Sedan dess har det twittrats facebookats och bloggats om hur fansen vill att Bioware ska ändra slutet och att det inte var ett värdigt slut för vår kära hjälte.

Men som tur är så har Bioware nyligen gått ut med att det kommer en DLC för oss i sommar som ska "förklara" slutet mer. Hoppas att Bioware har tagit åt sig kritik och verkligen gör ett slut värdigt fansen.
"We are all incredibly proud of Mass Effect 3 and the work done by Casey Hudson and team. Since launch, we have had time to listen to the feedback from our most passionate fans and we are responding. With the Mass Effect 3: Extended Cut we think we have struck a good balance in delivering the answers players are looking for while maintaining the team's artistic vision for the end of this story arc in the Mass Effect universe." 

"We have reprioritized our post-launch development efforts to provide the fans who want more closure with even more context and clarity to the ending of the game in a way that will feel more personalized for each player."




We are legion, we are the nerd crew. SpJ

Nästa uppgift, demonslakt!

Mitt största problem detta året (och det som gör livet så jävla gutt!) är att jag har för många spel på lager!
Så fort ett spel är klart så e det bara att börja på nästa. Bocka av och kör vidare. Jag har listor på min mobil på spel som ska införskaffas, spelas om och hålla ögonen på när priset droppar. En äkta nörd alltså! Och jag älskar det!
Bäst är det såklart när man ramlar över en liten guldklimp som fångar upp ens tid och håller fast vid en tills spelet är avklarat eller tillomed maxat! Senast det hände va inte sålängesedan. Det va med Final Fantasy XIII-2 och Shadows of the damned. 2 spel som jag inte hade jättehöga förväntningar på men som blew my mind när jag väl startade dom! 2 höjdare, på helt olika sätt!

Nu har kaffet runnit ner och jag ska starta på nästa spel! Det e många HD-remakes som kommer ut just nu och har man missat dom när det begav sig är det ett bra tillfälle att skaffa dom. Jag har fixat Devil May Cry samlingen och tycker det ska bli intressant och jämföra med orginalen. (Plus att jag inte spelat del 2 i serien som många andra oxå verkat hoppa över).

Gamedaddy out.

Joystick 4.0 med TheNerdCrew

Den 17:e mars ägde Joystick 4.0 rum i Malmö. Självklart stack The NerdCrew dit.

Vart ska man börja? Hela ovanvåningen var som ett himmelrike. Konsoller och tvspel överallt. Vi var väl lite som små barn på julafton. Gick runt och fnissade och njöt bland alla andra nördar.

Det första spelet jag testade var Street Fighter X Tekken. Det var lite som kärlek vid första ögonkastet. Jävlar vilket bra spel det är. Så det är något som ska införskaffas (när det gått ner lite mer i pris). Det blev även lite Sonic The Hedgehog, Mario Kart 3DS, Soul Calibur 5 och annat smått och gott.

Själva konserten började kl 19. Vi hade lyckats få jävligt bra platser. 6:e raden och i mitten. Detta var min första Joystick-konsert så jag hade inget att jämföra med. Men jag gillade det skarpt. Det var jävligt häftigt att sitta och kolla på Malmö Symfoniorkester när de spelar tvspelsmusik.

The NerdCrew, tvspel och tvspelsmusik. Helt klart en kväll att minnas.

Jag är ganska så speciell i The NerdCrew eftersom jag både är den yngsta (så jag drar ner åldersgränsen rejält, haha) och enda tjejen i gänget. Dock så ser jag mig själv som en av pojkarna ;) Jag  kommer skriva mycket om våra små äventyr som vi upplevt och kommer uppleva i framtiden. Självklart kommer det även en och annan uppdatering om mitt spelande också.


Ninjabob



1 av 5

Jag spela lite SuperStreetFighter4 igår. Mot Tompa. Min rival.
Han e så jäkla duktig och vi har mött varandra och spelat ihop ända sen vi först kom i kontakt med det.
Det va i Japan. Hösten 08. Varje kväll avslutades på ngn rökig arkadhall med det spelet, och vi älskade det!

Jag ger oftast Tompa en bra fajt ibörjan, sen tappar jag. Blir nervös och frustrerad när vi båda har lite liv kvar på mätaren! Tappar min fokusering och spelar rent ut sakt skitdåligt. Igår vann han dom första matcherna mot mig. Men sen lyckades jag vända och spela taktiskt den sista, och vann! Så himla gutt att sätta en ultrafinish rakt i nyllet på sin älskade vän efter 4 förluster :P

Gamedaddy


Skynda Samus! Jag måste till jobbet!

"Där fick hon äntligen! Förbannade Metroid Queen! Hon dödade säkert mig 12ggr innan jag hittade rytmen som krävdes för att besegra henne. Men nu e hon död och min hemläxa från 1992 e avklarad :) Det va fan på håret. Ett försök till sen hade jag varit tvungen att lämna henne till morgondagen. Har ett nattajobb som måste skötas oxå."

Tankar om spel och våra små äventyr kan bli så mycket bättre om man verkligen lever för det!
Vi e ett gäng som har hittat varandra och har tvspel som största gemensamma intresse. Jag vet inte hur mina buddies tänker använda sig av denna blogg men jag ska försöka skriva lite som ni läst här precis. Med inlevelse och hjärta :P

Vi som kommer blogga här är SpJ, Ninjabob och jag!

Gamedaddy

 


RSS 2.0